Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B, αγαπητοί CB-ers, γεια σας. Όλοι μας ζούμε στον μικρό πλανήτη γη, όπου θέλοντας και μη, είμαστε αναγκασμένοι άνθρωποι και λαοί, να μοιραζόμαστε τα κοινόχρηστα  αγαθά του πλανήτη. Για παράδειγμα την ατμόσφαιρα και όσα φυσικά φαινόμενα την επηρεάζουν, τους απέραντους ωκεανούς και τα ψάρια που τους κατακλύζουν και κάτι που ενδιαφέρει όλους εμάς τους CB-rs και όχι μόνο, τις ραδιοσυχνότητες. Ραδιοσυχνότητες, ονομάζεται η περιοχή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που εκτείνεται από 30 ΚΗΖ – 3000 GHZ. Την διαχείριση αυτού του μεγάλου φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων την έχει η International Telecommunication Union, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών και για συντομία ITU. Η ITU είναι υπεύθυνη για την διαχείριση ή εκμετάλλευση των Ραδιοσυχνοτήτων, καθορίζοντας ποιες περιοχές συχνοτήτων θα διατεθούν στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, στις Υπηρεσίες Ναυτιλίας, στους Ραδιοερασιτέχνες, στους C.B-ers κλπ. Η ITU δίνει την γενική κατεύθυνση για την χρήση των συχνοτήτων, αλλά η λεπτομερείς υλοποίησης γίνεται από κάθε Κυρίαρχο Κράτος είτε ξεχωριστά, είτε σε συνεργασία με άλλα γειτονικά κυρίως Κράτη...

To Ελληνικό Band Plan της Citizens Band

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B, αγαπητοί CB-ers, γεια σας. Όλοι μας ζούμε στον μικρό πλανήτη γη, όπου θέλοντας και μη, είμαστε αναγκασμένοι άνθρωποι και λαοί, να μοιραζόμαστε τα κοινόχρηστα  αγαθά του πλανήτη. Για παράδειγμα την ατμόσφαιρα και όσα φυσικά φαινόμενα την επηρεάζουν, τους απέραντους ωκεανούς και τα ψάρια που τους κατακλύζουν και κάτι που ενδιαφέρει όλους εμάς τους CB-rs και όχι μόνο, τις ραδιοσυχνότητες.

Ραδιοσυχνότητες, ονομάζεται η περιοχή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που εκτείνεται από 30 ΚΗΖ – 3000 GHZ. Την διαχείριση αυτού του μεγάλου φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων την έχει η International Telecommunication Union, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών και για συντομία ITU.

Η ITU είναι υπεύθυνη για την διαχείριση ή εκμετάλλευση των Ραδιοσυχνοτήτων, καθορίζοντας ποιες περιοχές συχνοτήτων θα διατεθούν στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, στις Υπηρεσίες Ναυτιλίας, στους Ραδιοερασιτέχνες, στους C.B-ers κλπ.

Η ITU δίνει την γενική κατεύθυνση για την χρήση των συχνοτήτων, αλλά η λεπτομερείς υλοποίησης γίνεται από κάθε Κυρίαρχο Κράτος είτε ξεχωριστά, είτε σε συνεργασία με άλλα γειτονικά κυρίως Κράτη...

Published:
Editors:
Genres:

Επίσης ελέγξτε

Λειτουργία και κατασκευή ενδεικτών για RF και SWR

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας! Κάθε ραδιοερασιτέχνης και κάθε CB-er, στο μυαλό του 24 …

Translate »