Γνωρίστε την GMRS Band στα UHF

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤHN GMRS BAND ΣΤΑ UHF!

Σύγχρονος πομποδέκτης GMRS UHF 20 Watt.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι καλές… διακοπές! Αύγουστος 2023, ένας τυπικός Ελληνικός Αύγουστος, με τις φωτιές του να ρημάζουν τη χώρα, τους καύσωνες να ταλαιπωρούν τον κοσμάκη και τους ιδιοκτήτες κάθε λογής επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τον τουρισμό να θησαυρίζουν σε βάρος του φουκαρά του Έλληνα, αλλά και των τουριστών που πληρώνουν εξωπραγματικές τιμές για προϊόντα και υπηρεσίες. Άντε να τους πείσεις να ξανάρθουν στην Ελλάδα, ή να τη συστήσουν για τουριστικό προορισμό σε γνωστούς και φίλους τους.

Αντίσαμος Κεφαλονιάς.. ο παράδεισος, στη..γη!

Για εμάς όμως τους ραδιο-χομπίστες, ο Αύγουστος του 2023 είναι ξεχωριστός, γιατί εντείνονται οι προετοιμασίες, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της GMRS UHF BAND. Δεν ξέρω το πότε ακριβώς θα ακουστούν οι πρώτοι αδειοδοτημένοι- άνευ εξετάσεων- σταθμοί στην Ελληνική UHF CB BAND στην περιοχή των 462 ΜΗΖ, οπότε καλό είναι να είμαστε έγκαιρα προετοιμασμένοι.

Η Αμερικάνικη άδεια και μια πρόταση του GMRS National Club Of Greece προς το Υπουργείο για την Ελληνική.

Αρχικά τι είναι η GMRS BAND;

Είναι ένα σύνολο διαύλων – καναλιών, δηλαδή σαν τα CB ή τα VHF Marine-που διατίθενται στους πολίτες αρκετών πολιτισμένων χωρών, σε αυτές ελπίζουμε σύντομα να ανήκει και η Ελλάδα, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σαν συχνότητες για κάθε είδους επικοινωνίας – εκτός των επαγγελματικών.

 UHF CB 462 MHZ της εταιρίας Midland

Τα κανάλια της GMRS BAND μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία μεταξύ φίλων ή μεταξύ των μελών μιας ομάδας, πχ εθελοντές ή ορειβάτες ή τα μέλη λεσχών αυτοκινήτου, μεταξύ των μελών συλλόγων ή λεσχών φιλίας που αναπτύσσουν δράση σε διαφόρους τομείς, όπως φιλολογικές συζητήσεις, συζητήσεις για ψάρεμα, καταδύσεις, αεραθλητικά σπορ, σπηλαιολογία, με δύο λόγια, είναι ένα «ανοιχτό τηλέφωνο», όπου μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει όπως θέλει, αρκεί βέβαια να σέβεται τις παγκόσμιες απαγορεύσεις που αφορούν πολιτικές, θρησκευτικές, ρατσιστικές κλπ συζητήσεις. Τα αυτονόητα δηλαδή, που ισχύουν και για τους ραδιοερασιτέχνες , τους CBers, τα επαγγελματικά δίκτυα κλπ.

HF CB 27 MHZ της ίδιας εταιρίας. Εμφανισιακά ακριβώς τα ίδια!

Ποια είναι η νόμιμη διαδικασία για τη χρήση της μπάντας GMRS.

Η GMRS BAND , ανήκει σε ένα φάσμα συχνοτήτων, όπου οι κυβερνήσεις των ελεύθερων και δημοκρατικών χωρών, «νοικιάζουν» στους πολίτες τους, για τη δημιουργία «ειδικών ραδιοδικτύων», δηλαδή δικτύων ασύρματης επικοινωνίας, συγκεκριμένου σκοπού.

Στον Ελληνικό κανονισμό κατανομής ζωνών συχνοτήτων το GMRS υλοποιείται ως Private Mobile Radio Service, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες.

Για παράδειγμα οι εταιρίες ΤΑΧΙ, χρησιμοποιούν «ειδικά ραδιοδίκτυα» για τις επικοινωνίες τους. Οι εταιρίες μεταφορών, χρησιμοποιούν «ειδικά ραδιοδίκτυα» για τις επικοινωνίες των οχημάτων μεταξύ τους, αλλά και με τους σταθμούς βάσεως των εταιριών. Οι κάθε είδους εθελοντικοί ή διασωστικοί σύλλογοι, χρησιμοποιούν «ειδικά ραδιοδίκτυα» για τις επικοινωνίες τους, το ίδιο οι σύλλογοι των κυνηγών, τα χιονοδρομικά καταφύγια οι σύλλογοι των σπηλαιολόγων κλπ κλπ κλπ

Τα «ειδικά Ραδιοδίκτυα» υπάρχουν παντού στη ζωή μας!

Ακόμη και οι κρατικοί φορείς, όπως το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι ιδιωτικοί φορείς πχ Το χαμόγελο του παιδιού, οι Αστυνομίες του κόσμου, πυροσβεστικές, οι στρατοί, κάθε είδους επιχειρήσεις πχ ναυπηγεία, εταιρίες εξόρυξης αδρανών υλικών , εργοστάσια αγαθών πχ σωληνουργίες, χαλυβουργίες , με δύο λόγια, οπουδήποτε απαιτείται μη ερασιτεχνικού τύπου επικοινωνία, χρησιμοποιείται το «ειδικό ραδιοδίκτυο».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ερασιτεχνικού τύπου επικοινωνίες, είναι οι επικοινωνίες από τις οποίες ΔΕΝ προκύπτει κέρδος για τους χειριστές, ενώ επαγγελματικές επικοινωνίες, είναι εκείνες οι επικοινωνίες, από τις οποίες προκύπτει κέρδος, είτε άμεσα για τους ίδιους τους χειριστές, είτε έμμεσα, μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται.

Ένα τυπικό «ειδικό ραδιοδίκτυο» GMRS.

Σε όλα τα κράτη του πολιτισμένου και ελεύθερου κόσμου, την οικονομική εκμετάλλευση της συγκεκριμένης περιοχής συχνοτήτων την έχουν οι αρμόδιες αρχές επικοινωνιών που «νοικιάζουν» τις συχνότητες αυτές σε ενδιαφερόμενους, έναντι κάποιου ποσού. Δηλαδή οι συχνότητες αυτές είναι «ραδιο – οικόπεδα» που το κράτος τα νοικιάζει, έτσι ώστε να κερδίζει χρήματα.

Για το λόγο αυτό και οι σταθμοί GMRS ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κάποιο ποσό, στην Αμερική παράδειγμα 35 δολάρια για δέκα χρόνια, γιατί οι συχνότητες που υλοποιείται το GMRS είναι ραδιο-οικόπεδα προς ενοικίαση. Τόσο απλά! Επομένως, ενώ στα HF CB στους 27 ΜΗΖ η χρήση των καναλιών – συχνοτήτων είναι δωρεάν, εδώ στα UHF, ο χειριστής σταθμού GMRS, καταβάλει «ενοίκιο» στο κράτος για να έχει το δικαίωμα χρήσης των καναλιών.

Ο δημοφιλής Licence Manager της FCC! Βγάζει την άδεια GMRS με μερικά «κλικ»!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι τα GMRS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CB. Θεωρούνται σαν UHF CB επειδή απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CB σαν τους 27 ΜΗΖ, δεν είναι μια ελεύθερη μπάντα συχνοτήτων για τους πολίτες. Είναι ΕΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΔΙΚΤΥΟ. Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ GMRS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΠΟΣΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ. Επομένως η άποψη κάποιων «πονηρών»: Τι CB στους 27, τι CB στους 462 το ίδιο είναι, είναι λανθασμένη και επικίνδυνη!

Με 50 Ευρουδάκια (ελπίζουμε..) ο κάθε ραδιο-χομπίστας θα αποκτά ποιοτική επικοινωνία στα UHF, πολύ καλύτερη από τα CB στους 27 ΜΗΖ

H ιονοσφαιρική διάδοση είναι ευλογία για τους DXers, αλλά κατάρα για τις καθημερινές, τοπικές επικοινωνίες.

Στα CB υπάρχει ιονοσφαιρική διάδοση, με αποτέλεσμα την ύπαρξη παρεμβολών. Στα GMRS δεν υπάρχει καθόλου ιονοσφαιρική διάδοση, έτσι δεν υπάρχουν παρεμβολές από σταθμούς άλλων χωρών.

Βιομηχανικοί, ατμοσφαιρικοί και κάθε είδους τεχνολογικοί θόρυβοι, ο εφιάλτης στην λήψη σημάτων στην Citizens Band 27 MHZ.

Στα CB υπάρχουν διαφόρων ειδών βιομηχανικοί ή ατμοσφαιρικοί θόρυβοι, που δημιουργούν ένα σχεδόν μόνιμο επίπεδο παρεμβολής, η ένταση του οποίου πολλές φορές φτάνει πάνω από 9 μονάδες –S-. Στα GMRS δεν υπάρχουν τέτοιου είδους θόρυβοι. Η μπάντα είναι πεντακάθαρη και έτσι ακόμη και το ασθενέστερο σήμα είναι ακουστό.

Βάση των Ευρωπαικών Τεχνικών Προδοαγραφών για τα ραδιοτηλέφωνα CB 27 MHZ «Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ Η ΛΗΨΗ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΑΛΙ-ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ-SIMPLEX MODE.

Στα CB δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης και λειτουργίας επαναληπτών, τα ραδιοτηλέφωνα CB, αδειοδοτούνται ως πομποδέκτες που επιτρέπεται να εκπέμπουν – λαμβάνουν ΜΟΝΟ στην ίδια συχνότητα – κανάλι. Αυτό δίνει και την απάντηση γιατί στα CB 27 MHZ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επαναλήπτες ραδιοσυχνότητας –radio repeaters. Στα GMRS επιτρέπεται η τοποθέτηση και λειτουργία επαναληπτών και μάλιστα σε σαφώς προκαθορισμένες συχνότητες.

Στα GMRS υπάρχουν 8 προκαθορισμένες συχνότητες για επαναλήπτες, ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές των πομποδεκτών, επιτρέπουν αυτήν την λειτουργία.

Στα CB η πραγματική εμβέλεια ενός φορητού πομποδέκτη 4 Watt είναι τέσσερις φορές μικρότερη, σε σχέση με την εμβέλεια ενός φορητού πομποδέκτη GMRS ίδιας ισχύος και στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, ενώ η εμβέλεια ενός πομποδέκτη CB αυτοκινήτου ή βάσεως σε σχέση με την εμβέλεια ενός πομποδέκτη GMRS, είναι μικρότερη από 3 έως 5 φορές.

Στα Στο δίκτυο GMRS, οι επαναλήπτες και οι πομποδέκτες, είναι σχεδιασμένοι για αρμονική λειτουργία και μέγιστη εμβέλεια.

Ένας πομποδέκτης CB στις διαμορφώσεις AM/FM έχει ισχύ 4 Watt, και 12 στην διαμόρφωση SSB. Ένας πομποδέκτης GMRS, έχει ισχύ 50 Watt, δηλαδή 12,5 φορές μεγαλύτερη από την ισχύ των AM/FM και 4 φορές μεγαλύτερη από την ισχύ των SSB.

4 Watt AM/FM & 12 Watt SSB

Απέναντι σε..

50 Watt FM

Οι κεραίες των φορητών CB εκπέμπουν συνήθως από 6% – 50% της ισχύος εξόδου του πομποδέκτη, ενώ στα GMRS από το 100% της ισχύος του, έως το 300%, δεδομένου του ότι με ένα μαστίγιο – κεραία λ/4 για φορητό CB έχει μήκος 2.75cm, ενώ στα GMRS, μόνο 16cm. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί μια φορητή κεραία 2.75m και ακόμη πόσο δύσκολο είναι να περπατά κανείς με μια κεραία 2.75m και να μιλά και πόσο εύκολο είναι να έχει ο ίδιος περιπατητής ένα φορητό με μια κεραιούλα 16cm και να μιλά.

Η τεράστια διαφορά στο μήκος κύματος εκπομπής μεταξύ των 27 ΜΗΖ=11m και των 462 ΜΗΖ=0.64m, επιτρέπει οι κεραίες των GMRS να έχουν καλύτερη απόδοση, από ότι των CB, για το ίδιο μήκος μαστιγίου.

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, αλλά θεωρώ ότι αυτά αρκούν για να σας πείσουν ότι το παράβολο των 50;Ευρώ αξίζει να το πληρώσουμε!

To GMRS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ!

Τον τελευταίο καιρό, εμφανίστηκαν κάποιοι θιασώτες των ερτζιανών, οι οποίοι διαδίδουν ότι μέσω του GMRS, γίνονται Ραδιοερασιτέχνες χωρίς εξετάσεις!

ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΤΕΛΕΙΑ (.) ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ(-).

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι διεθνής θεσμός. Ένα επιστημονικό χόμπι που το απολαμβάνουν όσοι έχουν άδεια ραδιοερασιτέχνη και μόνο!

Όσοι θέλουν να γίνουν ραδιοερασιτέχνες, μπορούν να έρθουν στην Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών ή να πάνε σε οποιονδήποτε άλλο ραδιοερασιτεχνικό σύλλογο επιλέξουν, να εκπαιδευτούν και αφού αποδείξουν τις γνώσεις και την αξία τους, να πάρουν την άδεια που τους επιτρέπει να ασχοληθούν με την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη. Ξεκάθαρα πράγματα.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ!

Προσέξτε γιατί αυτή την εποχή, έχει δημιουργηθεί από μη ραδιοερασιτεχνικό σύλλογο η αίσθηση στα μέλη του και δυστυχώς όχι μόνο, ότι οι CBers των 27 ΜΗΖ, έχουν παρεμφερή προς τους ραδιοερασιτέχνες επικοινωνιακά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα θολό τοπίο, που κανείς τελικά δεν ξέρει που θα καταλήξει. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΜΟΥ ΡΑΔΙΟ-ΦΙΛΟΙ, ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΣΘΕ!

Εκλεκτοί ραδιο-φίλοι της GMRS BAND. Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Αν όλα πάνε καλά, και υπογραφεί ο κανονισμός λειτουργίας Ραδιοσταθμών της Ελληνικής γενικής τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας, κάθε Έλληνας πολίτης θα μπορεί να ζητήσει μια άδεια λειτουργίας ραδιοσταθμών GMRS στην περιοχή των 462 ΜΗΖ, καταθέτοντας μια ηλεκτρονική αίτηση και ένα ηλεκτρονικό παράβολο. Η άδεια που θα εκδοθεί στο όνομα του, είναι μια άδεια νόμιμης συμμετοχής, σε ένα Πανελλαδικής Εμβέλειας Ειδικό Ραδιοδίκτυο χαμηλού κόστους. Τίποτε άλλο!

Μην ξεγελιέστε από τον UHF πομποδέκτη σας. Θα είστε χειριστές ειδικού ραδιοδικτύου GMRS και ΟΧΙ αδειούχοι Ραδιοερασιτέχνες.

Η άδεια που θα παίρνει στα χέρια του είναι άδεια χειριστού ειδικού ραδιοδικτύου και όχι άδεια Ραδιοερασιτεχνικού σταθμού Ασυρμάτου. Άλλο πράγμα να είναι κάποιος χειριστής σε ένα ειδικό ραδιοδίκτυο χαμηλού κόστους και πανελλαδικής εμβέλειας και άλλο πράγμα να έχει κανείς μετά από εκπαίδευση και εξετάσεις πτυχίο και άδεια Ραδιοερασιτέχνη.

Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν χιλιάδες χειριστές ειδικών ραδιοδικτύων επαγγελματικών ή όχι. Όλοι αυτοί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ. Είναι χειριστές ή μέλη κάποιου ειδικού ραδιοδικτύου ειδικού σκοπού.

Η αδειοδότηση ειδικών ραδιοδικτύων είναι μια καθημερινή ρουτίνα για τις αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο.

Από συζητήσεις που έχω με υποψηφίους χειριστές πομποδεκτών GMRS καταλαβαίνω τη δυσκολία που έχουν να καταλάβουν τη διαφορά του Ραδιοερασιτέχνη από τον χειριστή GMRS….

Μα αφού οι ραδιοερασιτέχνες χρησιμοποιούν τα UHF και εμείς αυτά θα χρησιμοποιήσουμε, το ίδιο δεν είναι;

ΟΧΙ! Ο ραδιοερασιτέχνης σκοπό έχει να υπηρετήσει την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη για την απόκτηση γνώσεων, πειραματισμό, έρευνα, και την δημιουργία τηλεπικοινωνιακών λύσεων για την παροχή επικοινωνιακής βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και πολλά ακόμη πράγματα….

Ο χειριστής GMRS, έχει το δικαίωμα, όπως και οι CBers να χρησιμοποιεί το ραδιοτηλέφωνο του, για προσωπικής φύσεως επικοινωνίες ή συζητήσεις και αν και εφόσον είναι δυνατόν, στην παροχή επικοινωνιακής βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το μέσο είναι το ίδιο, τα ραδιοκύματα UHF, αλλά η χρήση είναι αρκετά διαφορετική. Το ότι οι χειριστές GMRS μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαναλήπτες όπως και οι ραδιοερασιτέχνες, δεν τους κάνει ραδιοερασιτέχνες. Οι επαναλήπτες χρησιμοποιούνται σε όλα σχεδόν τα ειδικά ραδιοδίκτυα σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν κάνει τους χειριστές των ειδικών ραδιοδικτύων ραδιοερασιτέχνες, αλλά δίνει μια τεχνική λύση για την βέλτιστη ραδιοκάλυψη μιας γεωγραφικής περιοχής.

H χρήση των επαναληπτών βοηθά στην βέλτιστη ραδιοκάλυψη μιας γεωγραφικής περιοχής. Είναι μια συνηθισμένη πρακτική στα UHF.

Ποιος είναι ο ρόλος του GMRS National Club of Greece;

Σκοπός του Club μας, είναι να ενεργοποιήσουμε τους μηχανισμούς εκείνους, ώστε σύντομα να νομιμοποιηθεί η χρήση των καναλιών GMRS στην Ελλάδα, σαν ένα ραδιοδίκτυο χαμηλού κόστους, με άδειες διάρκειας 10 ετών και δικαίωμα χρήσης φορητών, κινητών και σταθμών βάσεως, η λειτουργία των οποίων θα διευκολύνεται από την τοποθέτηση επαναληπτών UHF/GMRS σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Όπως θυμάστε, και ο δρόμος για την νομιμοποίηση των CB στην Ελλάδα και την ελεύθερη χρήση all mode φορητών, κινητών και βάσεων, ήταν μακρύς και επίπονος, όμως.. τα καταφέραμε. Και σε αυτή την προσπάθεια, έχω την βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε, έτσι ώστε να αποκτήσει ο Έλληνας πολίτης ένα νόμιμο σύστημα ποιοτικής επικοινωνίας γενικής χρήσεως.

Σε αυτή την προσπάθεια εκλεκτοί ραδιο-φίλοι, χρειαζόμαστε την στήριξη όλων. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό…

Για να έχετε στα χέρια σας νόμιμα φορητά UHF GMRS, βοηθήστε το Club μας με την εγγραφή ή τη δωρεά σας.

Αρχικά η κάλυψη των εξόδων του ίδιου του Club, αλλά και η κάλυψη των εξόδων για τη χρήση των πρώτων τριών καναλιών της περιοχής GMRS, για το χρονικό διάστημα των 6 μηνών που εκτιμούμε ότι θα χρειαστεί για την έκδοση του ΦΕΚ της νομιμοποίησης της GMRS BAND, πρέπει να αγοραστούν οι πρώτοι επαναλήπτες για τη δημιουργία του Πανελλαδικού δικτύου του GMRS Club σε πρώτη φάση και η τοποθέτηση στη συνέχεια όσον τοπικών επαναληπτών απαιτούνται, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μελών μας.

Σε κάθε Έλληνα πολίτη, αξίζει ένας UHF GMRS πομποδέκτης στο σπίτι ή το αυτοκίνητο. Στηρίξτε το GMRS National Club of Greece.

Εκλεκτοί μου ραδιο-φίλοι η συνεισφορά σας, είτε με την μορφή συνδρομής, είτε με την μορφή δωρεάς προς το Club χρηματικής ή υλικής, είναι πολύτιμη. Αν μόνοι μας δεν στηρίξουμε οικονομικά το όλο εγχείρημα, τίποτε από όλα όσα μπορούν να γίνουν δεν θα υλοποιηθούν. Στο χέρι μας είναι να αποκτήσουμε όλοι ένα υπέροχο τηλεπικοινωνιακό σύστημα, που θα μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με ποιότητα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αν υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να δωρίσουν στο Club ένα επαναλήπτη ή μέρος των παρελκομένων του, είναι καλοδεχούμενα!

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη συνάντηση του GMRS National Club of Greece. Eκεί θα γίνει η παρουσίαση των επικοινωνιών GMRS και θα συναποφασίσουμε την πορεία του Club και των στόχων του. Καλό είναι να έρθετε όλοι, γιατί άλλο η φυσική παρουσία και άλλο η ηλεκτρονική μέσω ZOOM κλπ.

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά! Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το GMRS Ελλάδος!

Καλές διακοπές, καλά μπάνια και καλή αντάμωση.

Καλές διακοπέεεεεεεες!!!!

Πολλά 73

Μάκης Μανωλάτος

 

Επίσης ελέγξτε

11 Channel Field Day

  11 CHANNEL FIELD DAY Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας. Η άνοιξη ήρθε, το …

Translate »