Τα Νέα του Πα.Συ.Χε.Ρα C.B / Ιανουαρίου-Φεβρουαριου 2016

TopAC488

Αγαπητοί φίλοι της Citizens Band, γεια σας.

Η πολυαναμενόμενη «διαβούλευση» για το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Citizens Band, έγινε ουσιαστικά κατά την διάρκεια των Εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων.

Αρχικά η περίοδος που επέλεξαν από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών ήταν απόλυτα λανθασμένη, αφού μέσα στις γιορτές ποιος θα καθίσει να ασχοληθεί; Όλοι εστιάζουν να περάσουν καλά τις γιορτές με τις οικογένειες τους ή τους αγαπημένους τους.

Μόλις την τελευταία εβδομάδα υπήρξε κάποια δραστηριότητα από κάποιους ενδιαφερόμενους και αυτό σε επίπεδο FaceBook! Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε δημόσια διαβούλευση, αλλά μια συλλογή e-mails από την πλευρά του Υπουργείου, το περιεχόμενο των οποίων κανένας πραγματικά δεν μπορεί να γνωρίζει.

Το σωστό θα ήταν να γινόταν πραγματικά ανοιχτή διαβούλευση με δημόσιες τοποθετήσεις από τους πολίτες ή φορείς, με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να υπάρξει γόνιμος διάλογος. Ο καθένας θα έλεγε τα επιχειρήματα του και όλοι θα γνώριζαν τις θέσεις των υποστηρικτών ή αντιτιθεμένων στο νομοσχέδιο. Τώρα πραγματικά και επίσημα δεν ξέρει κανένας τίποτε.

Αν και δεν υπήρξε δημόσια διαβούλευση, στα λεγόμενα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπήρξε μια δραστηριότητα για την οποία κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος.

«Ενδιαφερόμενοι» εκτός του χώρου της Citizens Band, με νοοτροπία «αγανακτισμένων πολιτών», άσκησαν ένα βρώμικο πόλεμο, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρων των πολιτών για την Citizens Band, αλλά και για να υποβαθμίσουν τα οφέλη που θα προκύψουν για αυτούς, φοβούμενοι ότι η ανάπτυξη της, θα γινόταν εις βάρος γνωστού επιστημονικού χόμπι που σχετίζεται με τις επικοινωνίες.

Ευτυχώς αυτή τους η δραστηριότητα δεν πέρασε απαρατήρητη από κάποιους φορείς, οι οποίοι φύση και θέση ασχολούνται με τις επικοινωνίες, το διαδίκτυο, κλπ και έστειλαν τις απόψεις τους στο Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να αναθεωρήσει κάποια βασικά σημεία του νόμου. Βλέπετε ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Αυτή τη στιγμή ο νόμος έχει ουσιαστικά τελματώσει. Επίσημα υπάρχει φόρτος εργασιών και εσωτερικές ανακατανομές προσωπικού και χώρων οι οποίες δεν επιτρέπουν στους υπηρεσιακούς παράγοντες να ασχοληθούν ουσιαστικά με τον νόμο. Προς το παρών σταχυολογούν διάφορες προτάσεις γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος.

Εμείς παρακολουθούμε από κοντά την όλη εξέλιξη και ελπίζουμε σύντομα να πρυτανεύσει η λογική και σύντομα να έχουμε ένα νόμο ο οποίος θα επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες να έχουν ραδιοτηλέφωνα Βάσεως, φορητά και αυτοκινήτου όπως και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι και όχι μόνο πολίτες.

Οργανωτικά.

Οι συζήτηση που έγινε για την συστέγαση μας με άλλο σύλλογο δεν στέφθηκε από επιτυχία, σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε τους καλούς φίλους για την ευγενική τους πρόθεση, ίσως σε διαφορετικές συνθήκες να μπορούσαμε να συστεγαστούμε. Αυτή τι στιγμή επεξεργαζόμαστε κάποιες προτάσεις, παράλληλα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση ή ιδέα μπορεί να μας οδηγήσει στην απόκτηση ενός χώρου συναντήσεων. Ουσιαστικά χρειαζόμαστε ένα χώρο για 50 – 60 άτομα, για μια φορά την εβδομάδα και για χρονικό διάστημα τριών ωρών 6 με 9 το απόγευμα.

Μια πολύ καλή πρόταση μας έχει γίνει από μια εταιρία ενοικιάσεως επιπλωμένων χώρων, σε συμφέρουσα τιμή. Το βασικό πρόβλημα μέχρι στιγμή είναι η δυσκολία στην όδευση της καθόδου της κεραίας. Βλέπετε τα κτήρια δεν κατασκευάζονται με πρόβλεψη όδευσης για καθόδους κεραιών C.B. και όχι μόνο. Επίσης από την στιγμή που δεν πρόκειται για μακροχρόνια ενοικίαση, αλλά για περιστασιακή, 4 φορές τον μήνα για χρονικό διάστημα 3 ωρών, είναι ασύμφορη οικονομικά η μόνιμη εγκατάσταση κεραιοσυστήματος.

Ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου μας Κος Γιακουμάτος και ο Γραμματέας μας Κος Φουρνογεράκης ετοιμάζουν την πρώτη συνεστίαση του συλλόγου μας, σύντομα θα ενημερωθείτε και για αυτό.

Άρχισε η διάθεση των αυτοκόλλητων σημάτων για αυτοκίνητα και μηχανές του συλλόγου μας. Η τιμή τους είναι ενιαία 5 Ευρώ το ζευγάρι και στέλνονται δωρεάν στην επαρχία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης:

694/605713-62 Μανωλάτος Γεράσιμος

Βλέπετε λόγω capital controls δεν ανοίγονται ακόμη νέοι λογαριασμοί.

Αφού καταθέσετε τα χρήματα στείλτε μου στο ac488@hotmail.gr, τον αριθμό του παραστατικού κατάθεσης, μαζί με το ονοματεπώνυμο σας και την ταχυδρομική διεύθυνση που θα σας τα στείλουμε.

Στον ίδιο λογαριασμό μπορείτε να καταθέσετε την συνδρομή σας. Μην ξεχνάτε να στείλετε αριθμό παραστατικού και ονοματεπώνυμο.

Ευχαριστίες.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες φίλους του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. και της Citizens Band, για την μαζική αποστολή των μηνυμάτων στήριξης των θέσεών μας στο Υπουργείο Μεταφορών. Είναι καλό να ξέρουν στο ΥΜΕ, ότι τα μέλη του συλλόγου μας είναι ενωμένοι σαν γροθιά και πιστεύουν στον δίκαιο αγώνα μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης τόσο από την πλευρά των ραδιοερασιτεχνών, όσο και από την πλευρά των εμπόρων ειδών τηλεπικοινωνίας.

Πολλά 73

Μάκης Μανωλάτος

Ac488

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »