Τα Νέα του Πα.Συ.Χε.Ρα C.B / Οκτωβρίου -Νοεμβρίου

TopAC488

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. γεια σας. Στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου είχαμε αρκετά σημαντικά γεγονότα:

1. Αρχικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος νόμος και βρίσκεται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών. Δεν ξέρουμε το τελικό κείμενο τι περιλαμβάνει, αφού με «απόφαση της Υπηρεσίας» το τελικό κείμενο θα δοθεί στην διαβούλευση χωρίς ο σύλλογος να δει το τελικό κείμενο. Η απόφαση είναι εξωφρενική, αν σκεφθεί κανείς ότι εξισώνει το Πανελλήνιο Συλλογικό όργανο των Ελλήνων C.B-ers με τον οποιονδήποτε πολίτη που δεν έχει καμιά ανάμειξη και ενδιαφέρον για τα C.B. Το χειρότερο όλων είναι ότι εμείς εργαστήκαμε, συνεργαστήκαμε, βοηθήσαμε και τέλος παραδώσαμε στο Υπουργείο ένα πλήρες σχέδιο νόμου. Μιλάμε για δουλειά, πολύ και σκληρή δουλειά. Τέλος πάντων οι πάντες κρίνονται….

2. Γίνονται κινήσεις από κάποιους «ραδιοερασιτέχνες» με σκοπό να μην επιτραπούν οι βάσεις C.B. και η διαμόρφωση SSB. Σε συζητήσεις μαζί τους, τους εξήγησα ότι οι φόβοι τους για απαξίωση του ραδιοερασιτεχνισμού, πρόβλημα προσέλευσης μελών στους ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους, και κίνδυνος να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις κεραίες τους δεν υπάρχει. Κάποιοι καλόπιστοι δέχθηκαν τις εξηγήσεις μου, κάποιοι άλλοι περιμένουν με το χέρι στην «σκανδάλη» να πυροβολήσουν τους C.B-ers μόλις ο νέος νόμος για τα C.B. «ανεβεί» στην διαβούλευση. Θα πολεμήσουν με κάθε τρόπο ώστε οι C.B-ers να μην έχουν το δικαίωμα να εγκαθιστούν βάσεις και να εκπέμπουν με διαμόρφωση SSB. Το ερώτημα είναι αφού πουθενά στον κόσμο δεν υπήρξαν τέτοια προβλήματα η Ελλάδα θα είναι η πρώτη και μοναδική χώρα που θα υπάρχουν;;; τι να πει κανείς!

PaSiXeRa-OkNo (1)

Κάποιοι δημιουργούν μια ανύπαρκτη αντιπαλότητα.

3. Η Πανευρωπαϊκή Ένωση C.B. – European CB Federation έκανε επίσημη παρέμβαση προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και τον Διευθυντή του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων υπενθυμίζοντας τους ότι η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει την ελεύθερη χρήση των C.B. στην Ελλάδα με διαμόρφωση AM/FM/SSB και μάλιστα χωρίς κανένα αστερίσκο (*).

PaSiXeRa-OkNo (2)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση C.B. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

PaSiXeRa-OkNo (3)

Απόσπασμα της αλληλογραφίας της ECBF με το ΥΜΕ

PaSiXeRa-OkNo (4)

Η Ελλάδα έχει υπογράψει χωρίς αστερίσκους και σημειώσεις το Ευρωπαϊκό status από 18 Σεπτεμβρίου 2014!

PaSiXeRa-OkNo (5)

Απόσπασμα της απάντησης του ΥΜΕ στην ECBF. Είμαστε πολύ κοντά!

4. Ο Σύλλογός μας έστειλε ανοιχτές επιστολές προς ΟΛΟΥΣ τους ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους, τους απλούς ραδιοερασιτέχνες, C.B-ers, και τους επιχειρηματίες ζητώντας να συμμετάσχουν καλόπιστα και δημιουργικά στην διαβούλευση για τον νέο νόμο που αφορά την λειτουργία στα C.B. με τον τρόπο αυτό ΟΛΟΙ παίρνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Ελπίζουμε να υπάρχει αθρόα συμμετοχή, που θα οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Επιστολή

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ C.B.

ΘΕΜΑ: ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αξιότιμοι φίλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εμπορίας ειδών C.B,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων CB-ers. Μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και με μεγάλη προσπάθεια πείσαμε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την αναγκαιότητα της αλλαγής του πεπαλαιωμένου ισχύοντος νομικού πλαισίου των C.B. με ένα σύγχρονο που θα καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα πολίτη.

Εισηγηθήκαμε:

  1. Να αδειοδοτούνται τα φυσικά πρόσωπα σαν χειριστές ραδιοτηλεφώνων C.B. όπως συμβαίνει με τους ραδιοερασιτέχνες.
  2. Να μην αδειοδοτούνται οι συσκευές C.B. όπως συμβαίνει τώρα, κατά το πρότυπο των ειδικών ραδιοδικτύων, έτσι ώστε ο C.B-er να μπορεί να χρησιμοποιεί όσα ραδιοτηλέφωνα C.B. χρειάζεται, όπως συμβαίνει με τους ραδιοερασιτέχνες, αλλά και με όλους τους C.B-ers σε όλο τον κόσμο.
  3. Με μια και μοναδική άδεια ο CB-er θα μπορεί να λειτουργήσει ραδιοτηλέφωνο βάσεως από το σπίτι ή το εξοχικό του, από το αυτοκίνητο, ή φορητό.
  4. Το κόστος της άδειας να είναι 20 Ευρώ, ή το ίδιο με το κόστος της ραδιοερασιτεχνικής, και η διάρκεια της 10ετης.
  5. Η άδεια του ραδιοτηλεφώνου C.B. να δίνει στον χειριστή το δικαίωμα να λειτουργεί All Mode CB, δηλαδή C.B. που λειτουργούν με διαμόρφωση AM/FM/SSB.
  6. Η ισχύς των συσκευών να είναι η διεθνώς τυποποιημένη σε: 4 Watt FM/ 4 Watt AM/ και 12 Watt SSB.
  7. Οι κεραίες βάσεως των C.B-ers να υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς με τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες. Το είδος και η απολαβή τους να είναι στην ελεύθερη επιλογή του C.B-er, έτσι ώστε να καλύψει τις τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες, ανεξάρτητα από την δυσμενή επίδραση του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής που δραστηριοποιείτε.
  8. Να δοθεί στους C.B-ers των οποίων έχουν λήξη οι άδειες C.B. προθεσμία 18 μηνών, ώστε να ανανεώσουν τις άδειες τους, χωρίς να υπάρχουν νομικές συνέπειες, οποιουδήποτε είδους.

Το τελικό κείμενο του νέου νομικού πλαισίου που θα αποτελέσει την βάση της διαβούλευσης θα αναρτηθεί σε λίγο στην διαύγεια. Ο σύλλογος μας θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις σας θα πρέπει να υποστηρίξουν τις προτάσεις του συλλόγου μας, και ιδίως όσο αφορά την νόμιμη χρήση ραδιοτηλεφώνων C.B. βάσεως, και ραδιοτηλεφώνων all mode.

Είναι προς το συμφέρων όλων οι Έλληνες C.B-ers, να αποκτήσουν την δυνατότητα της απόλυτα νόμιμης λειτουργίας τους σταθμών βάσεως, φορητών και κινητών, ώστε να σταματήσει η πειρατεία, να επανέλθει η νομιμότητα και φυσικά να «ανοίξει» και η αγορά των συσκευών C.B , αφού πλέον κανένας δεν θα φοβάται να αγοράσει τους αντίστοιχους all mode πομποδέκτες και τον εξοπλισμό τους.

Σας καλούμε λοιπόν κατά την διάρκεια της διαβούλευσης να στηρίξετε τις προτάσεις μας ώστε από όλη αυτή την διαδικασία να βγούμε όλοι κερδισμένοι.

Μπορείτε να διαβάσετε τις αναρτήσεις μας στα:

  1. http://cb27gr.blogspot.gr/
  2. rfnews.gr
  3. https://www.facebook.com/groups/cb27gr/

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες ή χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών

Ραδιοτηλεφώνων C.B.

ac488.

Επιστολή 03/11/2015

ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ: ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Επιτέλους μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα, σε πολύ λίγο η «βάση» του νέου νομικού πλαισίου που αφορά την λειτουργία των ραδιοτηλεφώνων C.B. θα αναρτηθεί στην «διαύγεια», προκειμένου να ενημερωθεί το Υπουργείο για τις απόψεις των πολιτών.

Είναι απαραίτητο ΟΛΑ τα μέλη του συλλόγου και οι φίλοι του να έχουν ενεργεί συμμετοχή καθ’ όλη την διάρκεια της διαβούλευσης. Είναι απαραίτητο να στηριχθούν οι θέσεις μας προκειμένου το Υπουργείο να πειστεί για την αναγκαιότητα της νόμιμης λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. βάσεως.

Υπάρχουν κάποιοι «φίλοι» οι οποίοι διασπείρουν «ζιζάνια» προφορικά ή μέσω του διαδικτύου ισχυριζόμενοι ότι: αν οι CB-ers αποκτήσουν το δικαίωμα να κατέχουν και να χρησιμοποιούν νόμιμα ραδιοτηλέφωνα βάσεως, η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη θα απαξιώθει επειδή όλοι θα χρησιμοποιούν τα C.B. για τις επικοινωνίες τους και όχι την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη.

Κινδυνολογούν χωρίς να ερυθριούν, πανικοβάλλοντας τους ραδιοερασιτέχνες ισχυριζόμενοι ότι οι κεραίες C.B. θα δημιουργήσουν προβλήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι δικές τους κεραίες να «ξηλωθούν».

Επικαλούνται σαν σύγχρονοι προφήτες ότι οι C.B-ers θα πολλαπλασιαστούν σαν τις ακρίδες και θα γίνουν «μάστιγα», προκαλώντας με τις κεραίες τους περιβαντολογική ρύπανση.

Θεωρούν όλους τους C.B-ers «εν δυνάμει» ανεύθυνους πολίτες, οι οποίοι νυχθημερόν σκέπτονται να «τροποποιήσουν» τους πομποδέκτες τους, αλλά και να αγοράσουν Linear με τα οποία θα παρεμβάλλουν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ότι άλλο ήθελε προκύψει.

Δεν είχαν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να συζητήσουν τις όποιες αντιρρήσεις ή διαφωνίες τους μαζί μας, αντίθετα αυτές τις απόψεις τους τις διαβίβασαν δια της μεθόδου του «ψιθύρου» στο Υπουργείο, προκειμένου να αφαιρεθεί η δυνατότητα της χρήσης από όλους τους C.B-ers ραδιοτηλεφώνων βάσεως. Δυστυχώς για αυτούς, «ουδέν κρυπτών υπό τον ήλιον», τα πάντα μαθαίνονται και κάποια στιγμή θα επανέλθουμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. έδωσαν και δίνουν ένα ΤΙΜΙΟ αγώνα. Κοιτούν τους πάντες στα μάτια κατευθείαν, με ψηλά το κεφάλι και καθαρή συνείδηση.

Εκλεκτοί φίλοι και μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. συσπειρωθείτε και υποστηρίξτε τις θέσεις του συλλόγου μας. Διαδώστε τα δικαία αιτήματά μας. Αν εμείς δεν πιέσουμε ενωμένοι για τα δίκαια αιτήματά μας, δεν θα το κάνουν οι άλλοι για εμάς.

Διαβάστε τις αναρτήσεις μας στο:

  1. http://cb27gr.blogspot.gr/
  2. rfnews.gr
  3. https://www.facebook.com/groups/cb27gr/

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες ή χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

Αγαπητοί συνάδελφοι το δίκιο είναι με το μέρος μας, αγωνιστείτε για να αποκτήσουμε ότι ήδη έχουν οι άλλοι Ευρωπαίοι για εμάς και τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών

Ραδιοτηλεφώνων C.B.

ac488.

Επιστολή 03/11/2015

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

ΘΕΜΑ: ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως ίσως γνωρίζετε ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. αγωνίζεται να αλλάξει το απαρχαιωμένο ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. με ένα σύγχρονο, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη να καλύψει τις ασύρματες τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες.

Η Citizens Band σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μια νόμιμη διέξοδος επικοινωνίας για όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν το προφίλ του ραδιοερασιτέχνη, αλλά αγαπούν και έχουν ανάγκη την ασύρματη επικοινωνία.

Στην χώρα μας αυτό σημαίνει ότι αν ο κάθε πολίτης μπορεί να έχει νόμιμα ένα ραδιοτηλέφωνο C.B. φορητό, βάσεως ή mobile θα περιοριστεί η και θα εξαλειφθεί πρακτικά η «πειρατεία» στις ραδιοερασιτεχνικές και όχι μόνο συχνότητες, θα περιοριστεί η «σπατάλη» ραδιοερασιτεχνικών χαρακτηριστικών από χομπίστες οι οποίοι δεν είναι ενεργοί ραδιοερασιτέχνες και τέλος θα λειτουργήσει σαν προθάλαμος για την είσοδο στην ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, όλων όσων έχουν το προφίλ του ραδιοερασιτέχνη και την ικανότητα να περάσουν με επιτυχία τις εξετάσεις.

Σε λίγο θα αναρτηθεί στο «διαύγεια» η «βάση» του νομικού πλαισίου, με σκοπό γύρω από αυτήν να δημιουργηθεί ένας καλόπιστος διάλογος που όλοι ελπίζουμε να καταλήξει στην πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας ραδιοτηλεφώνων βάσεως, φορητών και κινητών.

Από εσάς αγαπητοί Ραδιοερασιτέχνες, ζητάμε την στήριξή σας στη διαβούλευση, ώστε το 2015 να είναι η χρονιά όπου θα νομιμοποιηθεί πλήρως η χρήση των C.B. στην Ελλάδα.

Αν συμφωνείτε με τις θέσεις μας, στηρίξτε τες και υπογράψτε με το ραδιοερασιτεχνικό χαρακτηριστικό σας. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι οι ραδιοερασιτέχνες ΔΕΝ είναι αντίπαλοι, αλλά συνοδοιπόροι στα ερτζιανά.

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες ή χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

Αν οι θέσεις σας είναι αντίθετες με τις δικές μας, σας παρακαλώ να τις εκθέσετε χωρίς ενδοιασμούς, για να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης ώστε αν έχετε δίκιο, να αποφύγουμε έγκαιρα κάποιο λάθος.

Αν μέχρι σήμερα αγνοείτε τελείως την ύπαρξή μας, γνωρίστε μας…..

  1. http://cb27gr.blogspot.gr/
  2. rfnews.gr
  3. https://www.facebook.com/groups/cb27gr/

PaSiXeRa-OkNo (9)

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών

Ραδιοτηλεφώνων C.B.

ac488.

5. Έγιναν και οι εκλογές στον Σύλλογο, η νέα σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος : Γεράσιμος Μανωλάτος ac488

Αντιπρόεδρος : Μιχάλης – Άρης Γιακουμάτος ae412

Γραμματέας: Διονύσιος Φουρνογεράκης

Ταμίας: Ελένη Ταγκλοπούλου ac638

Μέλος: Αλέξανδρος – Χρήστος Μανωλάτος ac602

6. Ετοιμαζόμαστε να εγκατασταθούμε στα εντευκτήρια μας. Υπάρχουν τρεις εναλλακτικές προτάσεις: Να συστεγαστούμε με τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, να παραλάβουμε ένα χώρο στην παλαιά βάση του Ελληνικού ή να στεγαστούμε σε χώρους που μας δίνουν τρεις δήμοι στην Αττική. Όλες οι λύσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τελική απόφαση. Στην επόμενη εικόνα μπορείτε να δείτε την ταμπέλα που θα τοποθετήσουμε στην πόρτα της εισόδου των εντευκτηρίων μας.PaSiXeRa-OkNo (6)

7. Σε λίγο καιρό ο σύλλογός μας θα αντιπροσωπεύεται και στην λεβεντογέννα Κρήτη. Οι συζητήσεις γίνονται με παλαιούς C.B-ers / Ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στην εξάπλωση των ραδιοτηλεφώνων C.B. στο πανέμορφο νησί τους.

8. Τυπώθηκαν τα αυτοκόλλητα του συλλόγου μας για τα τζάμια των αυτοκινήτων μας αλλά και για τις μηχανές. Είναι καλαίσθητα, αδιάβροχα, η διάμετρός τους είναι 8cm που αντιστοιχεί στα διεθνή standard. Η κόλλα τους όταν ξεκολληθεί δεν αφήνει κατάλοιπα ενώ η ειδική τους επεξεργασία τα αφήνει ανεπηρέαστα από τις ακτίνες U/V του ηλίου. Η διάθεσή τους θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες……

PaSiXeRa-OkNo (7)

Το αυτοκόλλητο για τα τζάμια των αυτοκινήτων / μηχανών.

9. Ο Σύλλογός μας υποστηρίζει το διαδικτυακό περιοδικό RFNEWS, εκδότης και διευθυντής του οποίου είναι ο συνάδελφος Αλέξανδρος Τσουράπας. Πρόκειται για ένα περιοδικό ποικίλου ραδιο-ενδιαφέροντος που καλύπτει θέματα Ραδιοληψίας – ραδιοακρόασης, ραδιοερασιτεχνικά, C.B. κατασκευές κλπ. Οποιοσδήποτε θέλει να αναρτήσει οποιοδήποτε θέμα ραδιο-ενδιαφέροντος να το στείλει χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

PaSiXeRa-OkNo (8)

10. Πολλοί συνάδελφοι ρωτούν τι θα γίνει με τις άδειες C.B. που έχουν λήξει ή λήγουν σε λίγο. Ο νόμος ισχύων παλαιός νόμος λέει να τις ανανεώσετε πληρώνοντας τα προβλεπόμενα παράβολα και πρόστιμα. Η κοινή λογική, με ευθύνη του καθενός σας, λέει να περιμένουμε τον νέο νόμο, ο οποίος θα πρέπει να βγει στην διαβούλευση μέσα στο Δεκέμβρη. Πιθανόν να μην υπάρχουν πια άδειες, οπότε θα χάσετε τα χρήματά σας. Αν δεν υπάρχουν άδειες ή δοθεί χρόνος 18 μηνών για την ανανέωση τους, θα πληρώσετε άδικα τα πρόστιμα, ενώ αν το κόστος της αδείας είναι 20 Ευρώ, θα πληρώσετε πολλαπλάσια με το ισχύον παράβολο.

Πολλά 73

Μάκης Μανωλάτος

Ac488

Για απορίες και διευκρινίσεις ελάτε σε επικοινωνία μαζί μου

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »