Τι είναι ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. CB.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ!

Το σήμα μας, το φιλοτέχνησε ο εκδότης των Ραδιοτηλεπικοινωνιών Νίκος Κασσίμης SV0CY/KD2IR.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας.

Έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα, από το τελευταίο μου άρθρο, οι λόγοι είναι πολλοί και όχι ευχάριστοι, αλλά τώρα είμαστε και πάλι μαζί!

Δεν υπάρχει χομπίστας των ερτζιανών κυμάτων, που να μην έχει συναντήσει κάπου στο διαδίκτυο, σε κείμενα, βιβλία ή να γίνεται λόγος στον «αέρα», για τον ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. Το σωστό είναι ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ και όχι ΠΑ.ΧΥ.ΣΕ.ΡΑ!!!!!  Μην χαμογελάτε, και το είδαμε γραμμένο και το ακούσαμε στον «αέρα»,  οπότε το διευκρινίζω μια και καλή. ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ και όχι  ΠΑ.ΧΥ.ΣΕ.ΡΑ (. και -).

Αναδρομή στο παρελθόν.

Με τον Νίκο Κασσίμη SV0CY/KD2IR, μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και αρκετές φορές με τίμησε, δημοσιεύοντας στο Ιστορικό περιοδικό «Ραδιοτηλεπικοινωνίες», που εξέδιδε, άρθρα μου.

Αρκετές φορές στις συναντήσεις που είχαμε στα γραφεία του περιοδικού, η συζήτηση «ερχόταν» στην Citizens Band. Μοιραία λοιπόν, μια ημέρα το μοναδικό θέμα της συζήτησης μας, ήταν η Citizens Band. Κάναμε ιστορική αναδρομή, συζητήσαμε για τους παλαιούς CB-ers, τους πρωτεργάτες του ιστορικού «Συλλόγου Ραδιοσυχνότητος Πολιτών Ελλάδος – ΣΡΠΕ», την πλήρη απαξίωση της, με την πρακτικά μηδενική προώθηση της  από το Υ.Μ.Ε κλπ.

Οι Ραδιοτηλεπικοινωνίες στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο την Citizens Band.

Η ευχάριστη συζήτηση, φέρνει καμιά φορά αναπάντεχες ιδέες, έτσι μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Νίκος μου προτείνει να προσπαθήσω να επαναφέρω – αφυπνίσω την Citizens Band. Από την συζήτηση προκύπτει ότι η επανενεργοποίηση της Citizens Band:

  1. Υλοποιεί το δικαίωμα που υπάρχει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, της νόμιμης ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών στην Citizens Band 27 MHZ.
  2. Δίνει  μια θαυμάσια διέξοδο στους «Ραδιοπειρατές» των VHF/UHF, να επικοινωνούν μεταξύ τους, σε μια περιοχή συχνοτήτων, με έντονες τις ιδιότητες των VHF και πολλές από τις αξιοζήλευτες επιδόσεις των HF.
  3. Αποτελεί ένα θαυμάσιο τρόπο οι πολίτες να οργανώσουν την «άμυνά» τους, σε περιπτώσεις φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
  4. Είναι το ιδανικό μέσον επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων, μηχανών ή σκαφών.
  5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία για επικοινωνίες μεταξύ περιπατητών, εκδρομέων, κυνηγών, ψαράδων, ορειβατών, προσκόπων, σε ποδηλατικές ή γενικά σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Επομένως η χρήση των ραδιοτηλεφώνων C.B. μόνο οφέλη έχει, τόσο όσο αφορά τους ίδιους του πολίτες, όσο αφορά και ίδια την πολιτεία, σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσής της.…

Νίκος: Λοιπόν Μάκη τι λες; Θα μπεις μπροστά  να ζωντανέψουμε τα CB;

Μάκης: Ξέρω γω ρε Νίκο, ακούγεται καλό, αλλά….

Νίκος: Μπες μπροστά και εγώ θα βοηθήσω όπως μπορώ. Έχω γνωριμίες, δικηγόρους, το περιοδικό και ότι άλλο χρειαστεί.

Μάκης: Ναι μωρέ, δεν χάνουμε τίποτε να το προσπαθήσουμε, ας ξεκινήσουμε και βλέπουμε…. Μπορεί και να τα καταφέρουμε πλάκα….πλάκα…ποτέ δεν ξέρεις.

Δώσαμε τα χέρια και έφυγα…..

Η αρχή είναι το «ήμισυ του παντός», έτσι λέει η λαϊκή σοφία, το δύσκολο ήταν να πειστούμε να το ξεκινήσουμε, από εκεί και μετά, όλα άρχισαν να μπαίνουν σε μια σειρά.

Αρχικά έπρεπε να διερευνηθεί αν υπάρχουν  πραγματικά ενδιαφερόμενοι για τις επικοινωνίες στην Citizens Band. Με έκπληξη στο «προσκλητήριο» απάντησαν 450 CB-ers, από όλη την Ελλάδα. Άλλους τους βρήκαμε εμείς και άλλοι, εδώ είναι η έκπληξη, μας βρήκαν αυτοί!

Σύγχρονο ραδιοτηλέφωνο C.B. με διαμόρφωση ΑΜ!

Με δεδομένο τον αριθμό των ενδιαφερομένων για τις επικοινωνίες μέσω ραδιοτηλεφώνων C.B, αρχίσαμε να αναζητούμε τους «CB-ers» εκείνους, που ήταν διατεθειμένοι να έχουν ενεργό δράση και φυσικά να είναι πρόθυμοι να επωμισθούν τα έξοδα για την δημιουργία ενός συλλόγου.

Παράλληλα με την αναζήτηση των ιδρυτικών μελών, γινόταν και μια ευρεία ενημέρωση και σφυγμομέτρησης όλων όσων είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για την Citizens Band και την δημιουργία ενός συλλόγου. Ο υπό ίδρυση σύλλογος, από την πρώτη στιγμή, επικοινωνούσε τα πάντα, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να είναι όχι μόνο ενήμεροι, αλλά και να διατυπώνουν τις απόψεις τους.

Έχοντας βεβαιωθεί, ότι υπάρχει ένα σημαντικό πλήθος από “CB-ers” με συμπαγείς απόψεις και πραγματική θέληση να επαναφέρουμε τις επικοινωνίες στους 27 MHZ, έγινε το επόμενο βήμα… Η συνάντηση με τα στελέχη του Υ.Μ.Ε.

Το ραντεβού κλείστηκε στο γραφείο του Δ/ντη του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων Κο Σταύρο Καλαφατίδη. Ο Κος Καλαφατίδης είναι ένας ευγενέστατος άνθρωπος, καλλιεργημένος, με βαθιά γνώση των τηλεπικοινωνιών, ένας Έλληνας Διευθυντής Διεθνούς επιπέδου.

Ο Κος Σταύρος Καλαφατίδης, ο τότε Δ/ντης του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα, και κράτησε τόσο, όσο χρειαζόταν για να μπουν οι βάσεις της συνεργασίας μας. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ήταν σύντομες και ουσιαστικές….

Μανωλάτος: Κε Καλαφατίδη εκπροσωπώ ένα σημαντικό αριθμό Πολιτών, οι οποίοι

ενδιαφέρονται να επικοινωνούν στην Citizens Band, στους 27 ΜΗΖ.

Καλαφατίδης: Κε Μανωλάτο είπατε στην Citizens Band; στους 27 ΜΗΖ;

Μανωλάτος: Ναι, ναι,  στην Citizens Band, στους 27 ΜΗΖ.

Καλαφατίδης: Μα… τα C.B. δεν χρησιμοποιούνται πια στην Ελλάδα, κανείς δεν βγάζει άδεια C.B, ας γίνουν Ραδιοερασιτέχνες, εύκολο είναι!

Μανωλάτος: Κε Καλαφατίδη η Citizens Band χρησιμοποιείτε, απλά οι CB-ers δεν ανανεώνουν τις άδειές τους, επειδή δεν μπορούν να έχουν σταθμούς βάσεως. Άλλωστε δεν ενδιαφέρονται να γίνουν ραδιοερασιτέχνες, τους αρκούν οι μικρής εμβέλειας επικοινωνίες των ραδιοτηλεφώνων C.B.

Καλαφατίδης: Μάλιστα και για πόσους CB-ers συζητούμε;

Μανωλάτος: Αυτή τι στιγμή, αντιπροσωπεύω 450 πολίτες και εν δυνάμει CB-ers.

Καλαφατίδης: 450 άτομα είναι μεγάλος αριθμός, και τι ακριβώς ζητάτε;

Μανωλάτος: Να αναβαθμίσουμε ή να αλλάξουμε το υπάρχον νομικό πλαίσιο, ώστε να συμβαδίζει με ότι ισχύει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Καλαφατίδης: Κε Μανωλάτο θα πρέπει να μας δώσετε τα αιτήματα σας γραπτά, η υπηρεσία θα τα εξετάσει και θα σας ενημερώσουμε. Θα πρέπει να σας πω, ότι θα πρέπει να ιδρύσετε ένα σύλλογο, ώστε το Υπουργείο να συζητά θεσμικά και τα αιτήματα σας θα πρέπει να μας τα καταθέσετε σαν σύλλογος στο πρωτόκολλο.

Μανωλατος: Κε Καλαφατίδη, ήδη έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία για την δημιουργία του συλλόγου και παράλληλα προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τις απόψεις και τα αιτήματα μας γραπτά. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε.

Η αρχή είχε γίνει….

 

Η δημιουργία του Συλλόγου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων Citizens Band, «γεννήθηκε» στο TEASE CAFÉ. στον Χολαργό.

Η δημιουργία του συλλόγου ξεκίνησε λίγες ημέρες αφού το συναποφασίσαμε μαζί με τον Νίκο Κασσίμη. Δεν χρειαστήκαν παρά μερικά διερευνητικά τηλεφωνήματα, για να βρεθεί ένα πλήθος παλαιών CB-ers, που ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Σε λιγότερο από ένα μήνα, δεχόμουν τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα! έτσι, έχοντας μια πολυπληθή βάση 450 αρχικά ενδιαφερομένων C.B-ers, άρχισα τις συναντήσεις μαζί τους, σε ομάδες των 5-6 ατόμων.

Η ζεστή «γωνία» του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. στο tease cafe.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων Citizens Band, στην ουσία «γεννήθηκε» στο TEASE CAFÉ. στην περιοχή του Χολαργού. Η «μητέρα» του συλλόγου μας, είναι η Κυρία Ελευθερία Σιγάλα 18 SV 115, σήμερα επί πτυχίο οδοντοτεχνίτης του ΑΤΕΙ Αιγαλέου και εργαζόμενη στο TEASE. Η Ελευθερία φρόντιζε να έχουμε τον «δικό μας» χώρο, μια σχετικά ήσυχη γωνιά, όπου γινόντουσαν οι συναντήσεις μας και οι επί ώρες ανταλλαγή απόψεων για τον σύλλογο.

Η «μητέρα» του συλλόγου μας, Κυρία Ελευθερία Σιγάλα 18 SV 115.

Πολλοί φίλοι της Citizens Band «πέρασαν» από το TEASE αλλά, είτε δεν ήταν κατάλληλοι να επωμισθούν την ευθύνη του ιδρυτικού  μέλους, είτε δεν ήταν πραγματικά  πρόθυμοι να έχουν ενεργή και οικονομική συμμετοχή.

Συνάντηση των ιδρυτικών μελών του συλλόγου, με τον δικηγόρο μας.

Σε λίγες εβδομάδες η επιλογή των ιδρυτικών μελών του συλλόγου είναι γεγονός και πλέον οι συναντήσεις μας είναι ουσιαστικές, αφού πρακτικά συναποφασίζουμε τους σκοπούς, τους στόχους, τον χαρακτήρα και την στρατηγική του συλλόγου. Σιγά – σιγά, οι συζητήσεις γίνονται τεκμηριωμένες  θέσεις και “γράφονται” στο χαρτί.

Αντώνιος Αντωνίου, ο πιο φιλο-Cbier δικηγόρος Πανελληνίως!

Γραμμή – γραμμή, συνάντηση – συνάντηση, οι βασικές αρχές του καταστατικού αποτυπώνονται και όταν τελειώσαμε αυτή την θεμελιώδη διαδικασία, το καταστατικό μας πέρασε στα χέρια του Δικηγόρου μας. Το Δικηγορικό γραφείο των αδελφών Αντωνίου και ειδικά ο Κος Αντώνιος Αντωνίου, έκαναν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τελειώσουν το δυνατόν γρηγορότερα τα γραφειοκρατικά, ώστε να εγκριθεί το καταστατικό και οι υπόλοιπες τυπικές διαδικασίες, προκειμένου  ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. να μπορέσει να λειτουργήσει νόμιμα.

Σε μια πανηγυρική συνάντηση στο TEASE CAFÉ, έγινε η πρώτη συνάντηση όλων των ιδρυτικών μελών του συλλόγου και η εκλογή του προσωρινού προεδρείου. Το πρώτο ιστορικό προεδρείο του συλλόγου, που τον οδήγησε στην πλήρη και νόμιμη λειτουργία του, αποτελείτο από τους:

Πρόεδρος: Μάκης Μανωλάτος      18 SV 100

Αντιπρόεδρος: Νάσος Αγουρίδας  18 SV 112

Γραμματέας: Νάσου Κατερίνα      18 SV 113

Ταμίας: Μουστάκας Γιώργος        18 SV 101

Μέλος: Στοπιάνα Ιβάν.                18 SV 121

Το καταστατικό του συλλόγου είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα που υπάρχουν στον χώρο των Ερτζιανών Χόμπι. Κάθε άρθρο είναι στοχευμένο και διατυπωμένο, έτσι ώστε να καλύπτει τους σκοπούς, τους, στόχους και τις επιδιώξεις του συλλόγου, ενώ παράλληλα προστατεύει τον σύλλογο από την παρείσφρηση μελών, τα οποία θα μπορούσαν με την συμπεριφορά τους να προκαλέσουν ουσιώδη προβλήματα τόσο στην ομαλή διεξαγωγή των ραδιοεπικοινωνιών στην Citizens Band, όσο και στην λειτουργία του ίδιου του συλλόγου.

Θα διαπιστώσετε ότι κάποια άρθρα του κανονισμού μας, αποτυπώνουν το πνεύμα και το νομικό πλαίσιο εκείνης της εποχής, Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν αλλοιώνει στο παραμικρό τους σκοπούς, στόχους και τις επιδιώξεις του συλλόγου μας.

Καιρός λοιπόν να γνωρίσουμε τον ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.

Ο τίτλος του συλλόγου.

Η επιλογή της ονομασίας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. (ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. CB), επιλέγει για να δείξουμε ότι η προσπάθεια του συλλόγου μας, αφορά το σύνολο των Ελλήνων CB-ers. Ο σύλλογός μας στο εξωτερικό εμφανίζεται με τον διακριτικό τίτλο:  «PAN-HELLENIC CLUB OF CB RADIO USERS».  Βέβαια ορισμένοι κύκλοι διέδιδαν με στεντόρεια φωνή, ότι σκοπός του συλλόγου μας είναι η απόλυτη κυριαρχία στην Ελληνική Citizens Band. Ήδη η πορεία του συλλόγου μας τους διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο. Υπηρετούμε τους CB-ers πανελλαδικά, δεν χειραγωγούμε τους άλλους συλλόγους, ομάδες, συλλογικότητες ή μεμονωμένους  CB-ers.

Οι σκοποί του συλλόγου μας:

Από την πρώτη στιγμή λοιπόν, σκοπός μας είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου, το οποίο ήταν «χτισμένο» στην φιλοσοφία του ειδικού ραδιοδικτύου, με ένα νέο, που ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Σκοπός, ο οποίος στο τέλος επετεύχθη με την έκδοση του ΦΕΚ 262Β! Αυτό απαντά στις κακοπροαίρετες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις διαδόσεις στα εντευκτήρια διαφόρων συλλόγων και όχι μόνο, ότι ο σύλλογος είχε αναχρονιστικές απόψεις , σκοπούς και στόχους, που δεν είχαν καμιά σχέση με την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελληνικής Citizens Band.

Ο ΠΑ,ΣΥ,ΧΕ,ΡΑ, C.B. από την πρώτη στιγμή της νομικής του ύπαρξης, ξεκίνησε την ενημέρωση και εκπαίδευση των υποψηφίων και ενεργών CB-ers.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε στην CB-ers Arial του TEASE CAFÉ. Η πρώτη ενημέρωση, αφορούσε την ιστορική αναδρομή  της Ελληνικής Citizens Band, επεξήγηση του Προεδρικού Διατάγματος 156-10/4//1990 που ακόμη βρισκόταν σε ισχύ,  των επικαιροποιήσεων του και τέλος τα εκείνης της εποχής «σύγχρονα» ραδιοτηλέφωνα C.B.

Από τότε και μέχρι σήμερα, η εκπαίδευση των μελών του συλλόγου συνεχίζεται….

Πρώτη προτεραιότητα του συλλόγου είναι η εκπαίδευση των μελών του και μη, στο νέο σύγχρονο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. όπως αυτό περιγράφεται στο ΦΕΚ 262Β 3/2/2017. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο έχει τεράστιες διαφορές από το παλαιό, έτσι ο σύλλογος θεώρησε ως πρώτη του προτεραιότητα την επιμόρφωση ΟΛΩΝ των CB-ers, ώστε να έχουν νόμιμους ραδιοσταθμούς C.B. οι οποίοι θα λειτουργούν σύμφωνα με όσα ορίζονται στο ΦΕΚ 262Β.

Ο σύλλογος μας παρέχει εκπαίδευση όχι μόνο στα μέλη του, αλλά και σε όσους CB-ers ΔΕΝ είναι μέλη του. Η εκπαίδευση παρέχετε όχι μόνο  μέσω της φυσικής παρουσίας των εκπαιδευομένων, αλλά και διαδικτυακά, σε όλη την Ελλάδα και….. το εξωτερικό!!!!  Σε κάθε εκπαιδευτικό σεμινάριο στα μέλη του συλλόγου μας, απονέμετε βεβαίωση παρακολούθησης, ως αποδεικτικό στοιχείο των πληροφοριών που έλαβαν.

Δεύτερη προτεραιότητα είναι η παροχή τεχνικής γνώσης, που αφορά την διάδοση των ραδιοκυμάτων στην  Citizens Band 27 ΜΗΖ. Η απόφαση μας για αυτό το σεμινάριο,  στηρίζεται στο γεγονός, ότι  οι CB-ers δεν έχουν αρκετή γνώση όσο αφορά τις ιδιαιτερότητες της διάδοσης των 27 ΜΗΖ. Οι 27 ΜΗΖ, είναι μια περιοχή συχνοτήτων με μια ιδιαίτερα περίεργη συμπεριφορά, αφού  κατά περίπτωση συμπεριφέροντε είτε σαν VHF, είτε σαν HF.

Τρίτη προτεραιότητα είναι η παροχή πρακτικών γνώσεων που αφορούν τις κεραίες της Citizens Band των 27 ΜΗΖ. Οι κεραίες στους 27 ΜΗΖ, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και «μυστικά», που θα πρέπει να γνωρίζει, ώστε να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει / εγκαταστήσει με επιτυχία.

Φυσικά και γι’ αυτό το σεμινάριο εκδόθηκε η ανάλογη βεβαίωση..

Εκτός από τα σεμινάρια, ο σύλλογος μας παρέχει και έντυπη γνώση, ώστε ο σύγχρονος Έλληνας CB-er, να έχει μια πολύ καλή βάση πληροφοριών για όλα όσα θα ήθελε να γνωρίζει για την Citizens Band.

Στο βιβλίο αυτό, υπάρχει συγκεντρωμένη όλη η γνώση που απαιτείται να κατέχει ο CB-er, ώστε να απολαύσει με τον καλύτερο τρόπο τις επικοινωνίες στην Citizens Band  27 ΜΗΖ.

Στο εγχειρίδιο του Ελληνικού Band Plan της Citizens Band 27 MHZ, ο CB-er, έχει την δυνατότητα να γνωρίσει την χρήση και εκμετάλλευση του φάσματος των 27 ΜΗΖ, σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των σταθμών C.B. στην Ελλάδα και του νέου Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων.

https://www.facebook.com/groups/cb27gr/?ref=bookmarks

Τα pdf αρχεία αυτών των βιβλίων, θα τα βρείτε στην σελίδα του συλλόγου στο Face Book, https://www.facebook.com/groups/cb27gr/files/ , στην ενότητα αρχεία. Επιτρέπετε η εκτύπωση και διάδοση των βιβλίων ελεύθερα, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες CB-ers.

RFNews.gr

Οι επιμόρφωση των μελών του συλλόγου μας και όχι μόνο, συνεχίζεται μέσω του διαδικτυακού περιοδικού rfnews.gr. Στις ιστοσελίδες του, θα βρείτε ένα ενδιαφέρον σύνολο από  άρθρα που θα δώσουν στον αναγνώστη – CB-er, ένα πλήθος εκπαιδευτικών και όχι μόνο πληροφοριών.

Δημήτρης Βασιλείου 18 SV 422, «θεμέλιο» της Citizens Band και του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.

Στο www.cb27gr.blogspot.com θα δείτε την ευγενική υποστήριξη του εκλεκτού συναδέλφου Δημήτρη Βασιλείου 18 SV 422, ο οποίος βοήθησε με κάθε τρόπο να σταθεί ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. στα «πόδια» του. Είναι ένας αθόρυβος και εξαιρετικά δοτικός άνθρωπος, που κυριολεκτικά «έβαλε πλάτη», για να βοηθήσει τόσο τον σύλλογο, όσο και την διάδοση των C.B. στην χώρα μας.

Το blog του Δημήτρη, στο οποίο παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία του συλλόγου.

Το ΔΣ του συλλόγου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα μέλη μας, συγκεντρώνει πληροφορίες και εξετάζει τρόπους για την αντιμετώπισή τους. Κάθε μέλος του συλλόγου, μπορεί να στέλνει αναλυτικά το ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο:

Pa.sy.xe.ra.cb@gmail.com. Οι συνάδελφοι που έχουν την ευθύνη για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, θα κάνουν ότι είναι ανθρώπινα δυνατόν, ώστε να βρουν την καλύτερη λύση.

Χάρτης με τα υπό ίδρυση τοπικά παραρτήματα του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. έχει θέση σαν στόχο την δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενων παραρτημάτων του σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να υπάρχει ομοιόμορφη εκπαίδευση, επιμόρφωση, βοήθεια, πληροφόρηση και συγχρονισμένη δράση των μελών του πανελληνίως.

Τα παραρτήματα του συλλόγου μας έχει προβλεφθεί να λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν οικονομική, διοικητική και λειτουργική ανεξαρτησία. Τα μέλη του τοπικού παραρτήματος διαχειρίζονται τα χρήματα των μελών του και δεν στέλνουν κάποιο ποσόν εισφοράς στον «μητρικό σύλλογο»,  εκλέγουν το τοπικό προεδρείο και λειτουργούν το παράρτημα σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες.

Απέναντι στον «μητρικό» σύλλογο, έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των μελών του τοπικού παραρτήματος και των «ομάδων αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών», την ανάληψη ευθυνών ή δράσεων απέναντι στην τοπική κοινωνία  και τους πάσης φύσεως φορείς.

Αυτή η πλήρως δημοκρατική αντίληψη περί παραρτημάτων, αποτελεί αποστομωτική απάντηση στους πάσης φύσεως ψιθυριστές και συκοφάντες, οι οποίοι διέδιδαν ανερυθρίαστα ότι ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. δημιουργεί παραρτήματα για να εισπράττει τα χρήματα τους και να χειραγωγεί τους CB-ers της επαρχίας.

Στα υπό ίδρυση παραρτήματα οι τοπικοί αντιπρόσωποι του συλλόγου μας είναι:

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βασιλείου Δημήτριος 18 SV 422

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Σταθερό  24210-63609. Κινητό  6972487374

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Βοζινίδης Κωνσταντίνος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Σταθερό 2385028556

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Παππάς Αντώνιος 18 SV 231

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κινητό: 6997087000

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

Κριτσωτάκης Μιχαήλ 18 SV 849

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947213063

Οι αντιπρόσωποι του συλλόγου μας στους προαναφερθέντες νομούς, μπορούν να δώσουν απλές πληροφορίες, που αφορούν τις επικοινωνίες στην Citizens Band και πως οι ενδιαφερόμενοι θα έρθουν σε επαφή με τον σύλλογο μας.

Δεν λειτουργούν ακόμη παραρτήματα, η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης. Αν υπάρχουν CB-ers που επιθυμούν να αναλάβουν την εκπροσώπηση του συλλόγου στην περιοχή τους, μπορούν να το δηλώσουν γραπτά στο e-mail: pa.sy.xe.ra.cb@gmail.com.

Ο σύλλογος έχει προγραμματίσει την εγκατάσταση σταθμών εξυπηρέτησης των μελών του, στις πρωτεύουσες των νομών. Οι σταθμοί αυτοί, σκοπό έχουν να δέχονται κλήσεις που αφορούν τραυματισμούς, ατυχήματα, παροχή μετεωρολογικών και τουριστικών πληροφοριών, προειδοποιήσεις που αφορούν κυκλοφοριακή συμφόρηση, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και ανακοινώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

Μια ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα του συλλόγου, είναι η σχεδιαζόμενη τοποθέτηση ραδιοσταθμών βάσεως σε πρώτη φάση στους σταθμούς διοδίων και της τροχαίας σε όλο το εθνικό δίκτυο, σε δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν ραδιοσταθμοί στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και πυροσβεστικούς σταθμούς. Η περαιτέρω τοποθέτηση ραδιοσταθμών C.B. σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, θα αποτελέσει αντικείμενο μεταγενέστερης μελέτης και προτεραιότητας.

Ο σύλλογος ήδη έχει αρχίσει τις διαδικασίες ένταξης του στα μητρώα της  Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύντομα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των CB-ers εκείνων, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις «Ομάδες Αντιμετώπισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών». Σε κοντινό χρόνο, θα αρχίσουν και οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ σταθερών και κινητών σταθμών, για την δημιουργία χαρτών Ραδιο-κάλυψης, αρχικά της Αττικής και στην συνέχεια άλλων περιοχών.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. είναι ήδη μέλος του EUROPEAN CITIZENS BAND FEDERATION , και ετοιμάζεται να προσχωρήσει και σε άλλους διεθνείς φορείς.

European Citizens Band Federation.

Το γεγονός ότι  ήμασταν ήδη μέλη του ECBF, κατά την διάρκεια της όλης προσπάθειας και της διαβούλευσης, για το νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοσταθμών C.B. μας βοήθησε αποφασιστικά. Η ECBF  έκανε αρκετές παρεμβάσεις προς την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΜΕ, βοηθώντας σε δύσκολες στιγμές την διαδικασία.

Σε εφαρμογή του άρθρου 7 λοιπόν του καταστατικού μας, έχουμε αναρτήσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ένα πλήθος άρθρων ή βιβλίων και τα καλύτερα έρχονται.

Σκοπός του άρθρου αυτού, είναι να ενημερωθούν οι CB-ers για τα τεκτενόμενα στην Free Band των 27 ΜΗΖ και να πληροφορηθούν ότι η χρήση της ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ! Το άρθρο δεν είναι επικαιροποιημένο.

Σκοπός του άρθρου αυτού, είναι να πληροφορηθούν οι CB-ers την ιστορία και ιστορική εξέλιξη της Citizens Band στην Ελλάδα και τι ελπίζαμε εκείνη την εποχή. Το άρθρο δεν είναι επικαιροποιημένο.

Στο άρθρο αυτό, γίνεται μια παρουσίαση της Citizens Band, των πομποδεκτών, κεραιών και παρελκομένων που χρησιμοποιούνται. Τεχνικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά οι μη έμπειροι CB-ers, θα βρουν απαντήσεις σε χιλιάδες τεχνικές απορίες.

Το άρθρο δεν έχει επικαιροποιηθεί.

Σε αυτό το άρθρο υπάρχουν όλες οι τεχνικές πληροφορίες που χρειάζεται ο CB-er, ώστε να εγκαταστήσει με ασφάλεια και επιτυχία ένα σταθμό βάσεως για την Citizens Band. Το άρθρο είναι επικαιροποιημένο.

Στο άρθρο αυτό γίνεται μια εκτενής περιγραφή των μηχανισμών διάδοσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων της περιοχής ων 27 ΜΗΖ. Γίνεται μια γνωριμία με την διάδοση του κύματος εδάφους, του ουράνιου κύματος, επεξηγείται η τροποσφαιρική και ιονοσφαιρική διάδοση. Υπάρχουν παραδείγματα υπολογισμού του οπτικού και ραδιοηλεκτρικού ορίζοντα, και δίδονται συμβουλές για σωστή επιλογή της βέλτιστης τοποθεσίας για επικοινωνία στην Citizens Band.

Πρόκειται για ένα άρθρο αφιερωμένο στα κινητά ραδιοτηλέφωνα C.B. Γίνεται επεξήγηση των διαφόρων ραδιοτηλεφώνων που υπάρχουν στην αγορά, ο τρόπος εγκατάστασης τους στα αυτοκίνητα, τα προβλήματα που προκύπτουν και πως αντιμετωπίζονται. Δίδονται συμβουλές για την σωστή τοποθέτηση των mobile κεραιών, τον τρόπο μέτρησης των στασίμων κυμάτων, κλπ. Το άρθρο δεν είναι επικαιροποιημένο.

Πρόκειται για ένα άρθρο που καλύπτει πλήρως τον τρόπο χρήσης, την τεχνολογία, τις δυνατότητες και τις τεχνικές επικοινωνίες με φορητά ραδιοτηλέφωνα C.B. Θα εκπλαγείτε με τις δυνατότητες που έχουν. Το άρθρο είναι επικαιροποιημένο.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο βιβλίο, «ευαγγέλιο» για κάθε CB-er. Περιέχει οτιδήποτε οφείλει να γνωρίζει ο CB-er, για να μπορέσει να απολαύσει τις επικοινωνίες στην Citizens Band, με  τον καλύτερο τρόπο.

Η σφραγίδα του συλλόγου έχει φιλοτεχνηθεί από τον εκδότη του περιοδικού ραδιοτηλεπικοινωνίες Νίκο Κασσίμη  SV0CY/KD2IR. Επειδή υπήρξαν κακόβουλες αναρτήσεις ακόμη και video στο διαδίκτυο, όπου υπήρχε ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για αντιγραφή του σήματος του Συλλόγου Ραδιοσυχνότητος Πολιτών Ελλάδος, σας το παρουσιάζω, απλά για να έχετε μια ξεκάθαρη αντίληψη της αλήθειας.

Το σήμα του Σ.Ρ.Π.Ε.

Βλέπετε κάποια ομοιότητα; Μάλλον απολύτως καμία!

O ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. είναι ένας σύλλογος, του οποίου τα μέλη πρέπει να ανταποκρίνονται ορισμένα κριτήρια, όσον αφορά την συλλογική και «αέρια» παρουσία τους. Άνθρωποι που δημιουργούν συνεχείς αντιδικίες και εντάσεις, προσβλητική συμπεριφορά, αντικαταστατική δραστηριότητα κλπ δεν γίνονται δεκτά. Δεν δεχόμαστε ως μέλη μας ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά. CB-ers που δημιουργούν παρεμβολές, χρησιμοποιούν μεγαλύτερη ισχύ από την νόμιμη, εκπέμπουν σε συχνότητες – κανάλια εκτός των 40 νομίμων κλπ.

Αρχικά το υποψήφιο μέλος με την αίτησή του γίνεται δεκτό στον σύλλογο με την ιδιότητα του δοκίμου μέλους.

Λόγω της κατάργησης των αδειών C.B. δεν απαιτείται πλέον η άδεια λειτουργίας ραδιοτηλεφώνου για να γίνει το δόκιμο μέλος μη τακτικό.

Τα επίτιμα μέλη δεν απαιτείται πλέον να έχουν άδεια ραδιοτηλεφώνου C.B. για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι λόγω της κατάργησης τους ΦΕΚ 262Β

Με απόφαση του ΔΣ το δικαίωμα εγγραφής είναι 5 Ευρώ και η συνδρομή 10 Ευρώ.

Στις παραγράφους 2-5 του ειδικού κανονισμού, περιγράφετε η συνολική δραστηριότητα του συλλόγου. Όπως βλέπετε, υπάρχουν πλούσια περιθώρια δραστηριότητας, ώστε τα μέλη μας να μην πλήξουν! Τα μέλη του συλλόγου είτε μεμονωμένα, είτε ομαδικά, μπορούν να προτείνουν στο  ΔΣ συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες είναι σύμφωνες με τα στις παραγράφους 2-5 περιγραφόμενες.

Η στελέχωση των ομάδων εργασίας γίνεται από μέλη του συλλόγου, τα οποία έχουν κάποια ιδιαίτερη ικανότητα, γνώση ή δεξιότητα, ώστε να βοηθήσουν την επίτευξη του στόχου της ομάδας.

Εδώ λοιπόν ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην στελέχωση των ομάδων εργασίας, να επικοινωνήσει με το ΔΣ στο pa.sy.xe.ra.cb@gmail.com ή με τον γραμματέα του συλλόγου Διονύση Φουρνογεράκη 18 SV 136 στο τηλέφωνο 6945876065.

Το πεδίο δραστηριότητος κάθε Ομάδας εργασίας είναι:

Δημόσιες σχέσεις, είναι  η εικόνα του συλλόγου μας και η επικοινωνία του με την στην κοινωνία.

Από όλα τα παραπάνω, είναι φανερό ότι ο σύλλογός μας είναι ένα άψογα οργανωμένο σωματείο,  με ξεκάθαρους στόχους, που είναι η διάδοση των επικοινωνιών στην Citizens Band, η επιμόρφωση των μελών του στις ασύρματες επικοινωνίες C.B. η παροχή βοήθειας στα μέλη του για την σωστή εγκατάσταση και χρήση των ραδιοτηλεφώνων C.B. η παροχή ίσων ευκαιριών για την ενεργό συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε ομάδα εργασίας τους ενδιαφέρει, η παροχή βοήθειας προς την κοινωνία και την πολιτεία σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών κλπ.

Είναι επίσης κρυστάλλινα ξεκάθαρο, ότι ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. σε καμιά περίπτωση δεν παρουσιάζεται ως ανταγωνιστής  συλλόγων, σωματείων, ομάδων ή φορέων που σχετίζονται με τις ερασιτεχνικές, επαγγελματικές ή ειδικού τύπου επικοινωνίες. Οι CB-ers μέλη μας, οφείλουν να κινούνται σε σαφώς καθορισμένα πλαίσια νομιμότητας, ελέγχοντας ή και αποβάλλοντας όλους όσους τα υπερβαίνουν.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.

Ο σύλλογος μας μπορεί να:

1. Προωθήσει τα συμφέροντα του συνόλου των Ελλήνων CB-ers, εκπροσωπώντας τους σε οποιαδήποτε αρχή, φορέα ή οργανισμό. Ευθύνεται  και απολογείται για τις δράσεις – πράξεις του,  ΜΟΝΟ στα μέλη του. Με απλά λόγια, ο σύλλογος προσπαθεί να δοθούν στους CB-ers, όλα εκείνα τα δικαιώματα, που θα τους επιτρέψουν να έχουν αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας και δυνατοτήτων επικοινωνίες στους 27  ΜΗΖ. Στην προσπάθεια μας αυτή,  όταν κρίνεται απαραίτητο, συνεργαζόμαστε με άλλες συλλογικότητες, φορείς, ή ομάδες, που έχουν ίδιους σκοπούς μαζί μας. Οι συνεργασίες αυτές βασίζονται στην βάση της ισότητας και το όποιο αποτέλεσμα αποτελεί συναπόφαση, του συνόλου των συντελεστών της προσπάθειας. Σε περίπτωση που ο σύλλογος κρίνει ότι η απόφαση στρέφετε κατά των σκοπών του καταστατικού του και των μελών του, θα αποχωρήσει από την συνεργασία και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του συλλόγου και των μελών του. Ξεκάθαρα πράγματα. Επομένως ήμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, για την κατάκτηση ενός κοινού σκοπού, αλλά αν δεν συμφωνήσουμε σε μια κοινή απόφαση, ο σύλλογος θα συνεχίσει μόνος του την προσπάθεια, προς όφελος των μελών του και του συνόλου των Ελλήνων CB-ers.

2. Να εργαστεί  μεθοδικά, ώστε να βελτιώσει το ισχύων νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. Σε αυτή την κατεύθυνση, ετοιμάζει αιτιολογημένη  πρόταση για την απόκτηση μιας ακόμη 40νταδας, όπως ισχύει σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Εργάζεται  για την βελτίωση των συνθηκών εγκατάστασης και απολαβής των κεραιών βάσεως. Σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους και φορείς, ετοιμάζει μελέτη για την ενσωμάτωση σύγχρονων μορφών επικοινωνίας, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν μέσω των διαμορφώσεων ΑΜ/FM/SSB.

3. Ο σύλλογος μπορεί και έχει την πρόθεση, να εκδώσει ένα αμιγές ηλεκτρονικό περιοδικό με πιθανό τίτλο «Ο Έλληνας CB-er». Σκοπός του περιοδικού είναι η διακίνηση ιδεών, γνώσεων, πληροφοριών, σχεδίων, χρήσης λογισμικού, διαδικτυακών υλοποιήσεων κλπ, ώστε να λειτουργήσει  σαν σημείο συνάντησης και  επιμόρφωσης, των μελών του συλλόγου. Η έκδοση θα είναι μηνιαία και οι στήλες θα καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων. Τα άρθρα θα είναι ενυπόγραφα και την ευθύνη τους θα την έχει ο αρθογράφος τους.

4. Κατασκευάσει  τοπικούς χάρτες ραδιοκάλυψεις αστικών ή ημιαστικών περιοχών, χάρτες ραδιοκάλυψης εθνικών ή επαρχιακών οδών και σημείων γενικότερου ενδιαφέροντος. Οι χάρτες αυτοί θα είναι αποτέλεσμα προσωπικών παρατηρήσεων και δοκιμών, με ισχύς 4 WATT AM/FM, 12 WATT SSB και κεραίες βάσεως με απολαβή 2.15 dBi, mobile με μέσο μήκος 1.5m και φορητών με μήκος 15cm.

5. Εγκαταστήσει Ραδιοτηλεφωνική βάση εξυπηρέτησης των μελών του  σε σταθερό σημείο ή με την εκ περιτροπής προσφορά ραδιοτηλεφωνικής εξυπηρέτησης από εθελοντές CB-ers.

6. Οργανώσει και εκπαιδεύσει εθελοντές CB-ers, σε ομάδες αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Για τον σκοπό αυτό, ήδη έχει αρχίσει η δήλωση ενδιαφέροντος. Κάθε μέλος μας, μπορεί να στείλει φωτοτυπία της ταυτότητας τους  συνοδευμένη από το κείμενο «Παρακαλώ να με συμπεριλάβετε στις ομάδες αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.»

7. Να αναλάβει την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη σχολικών, αθλητικών, κοινωνικών, περιβαλλοντολογικών  ή άλλων εκδηλώσεων.

8. Συνεννοηθεί  με Δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς κλπ, ώστε να εγκαταστήσει ραδιοτηλέφωνα Citizens Band, προκειμένου να υπάρχει ασύρματη και οργανωμένη επικοινωνία μεταξύ των πολιτών CB-ers με τους φορείς ή να υπάρχει ασύρματη επικοινωνία μεταξύ των φορέων.

9. Ενημερώσει τις σχολικές μονάδες, συστήματα προσκόπων, οδηγών, εθελοντικά σωματεία, περιβαλλοντολογικές συλλογικότητες, ναυταθλητικούς, αεραθλητικούς συλλόγους και ομάδες, ενώσεις, συλλόγους που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και  οργανώνουν εκδρομές

10. Οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές εκδρομές ή  διαδρομές, παιχνίδια ραδιεντοπισμού πχ «το κυνήγι της αλεπούς» και κάθε άλλη δραστηριότητα, η οποία θα προωθήσει  την διάδοση των επικοινωνιών στην Citizens Band και θα βοηθήσει τα μέλη μας να αποκομίσουν περισσότερες γνώσεις με όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο. Ο σύλλογος απονέμει στα μέλη του βραβεία, αριστεία, μετάλλια, ηθικές αμοιβές, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας που πρωτεύει το ή τα μέλη.

11. Συγκροτήσει ομάδες τεχνικής υποστήριξης των μελών του, ώστε να υλοποιούνται οι εγκαταστάσεις ή  να διορθώνονται οι βλάβες των σταθμών C.B. σύμφωνα με τους κανόνες ασφάλειας και της τεχνικής.

12. Εφοδιάζει τα μέλη του, με δελτίο αναγνώρισης μέλους – ταυτότητα και βεβαίωση μέλους, όπως συνηθίζεται στους συλλόγους ερασιτεχνικών δραστηριοτήτων. Σε κάθε μέλος εκχωρείτε ατομικό διακριτικό κλήσεως, το οποίο χρησιμοποιεί το μέλος σαν αναγνωριστικό του στις επικοινωνίες του με τους άλλους CB-ers.

13. Ιδρύσει γραφείο διακίνησης καρτών επιβεβαίωσης επικοινωνιών στην Citizens Band. Κάθε μέλος οικονομικά ενήμερο, έχει δικαίωμα να διακινήσει τις κάρτες επιβεβαίωσης του σταθμού του, εφόσον οι επαφές με άλλους CB-ers έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα από τα νομίμως διατεθέντα κανάλια επικοινωνίας στο φάσμα 26.965 – 27.407 ΜΗΖ, με διαμόρφωση AM/FM/SSB και επάνω στην κάρτα  στην ένδειξη συχνότητας ή καναλιού ή μήκους κύματος, υπάρχουν οι αντίστοιχες ενδείξεις: FREQ = 27 ΜΗΖ, CH=1 – 40, BAND=11m.  Ο ακριβείς τρόπος οργάνωσης και διακίνησης των καρτών, θα ανακοινωθεί από το ΔΣ.

14. Αναρτήσει σελίδα ηλεκτρονικής παρουσίας του συλλόγου στο διαδίκτυο, στο οποίο θα προβάλλεται η δράση του συλλόγου, θα γίνεται ενημέρωση των μελών και όλων όσων ενδιαφέρονται για την Citizens Band. Θα αποτελεί πηγή καθημερινής ενημέρωσης, πληροφόρησης, επιμόρφωσης και επικοινωνίας.

Αυτά μπορεί να κάνει ο σύλλογος μας, σύμφωνα με το καταστατικό του. τώρα…

ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.

1. Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. δεν μπορεί να εκδώσει κανενός είδους άδειες, έγραφα ή παραστατικά που σχετίζονται με την αδειοδότηση ραδιοτηλεφώνων C.B. Η  χρήση των ραδιοτηλεφώνων C.B. είναι ελεύθερη στην Ελλάδα, ΦΕΚ 262Β, άρθρο 5, παράγραφος 1.

2. Ο σύλλογός μας ΔΕΝ έχει καμιά οργανική σχέση με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ΔΕΝ  αποτελεί τμήμα του, ΔΕΝ μας έχουν εκχωρηθεί κανενός είδους αρμοδιότητες. Η σχέση που έχουμε με το Υπουργείο, είναι η ίδια με την σχέση που έχουν και οι άλλοι σύλλογοι ερασιτεχνικών επικοινωνιών. Επομένως ο σύλλογος ΔΕΝ αποφασίζει μόνος του για θέματα της Citizens Band και ΔΕΝ έχει καμιά  ιδιαίτερη αρμοδιότητα. Αυτό απαντά σε όλους όσους θεωρούν, ότι ο σύλλογος μπορεί να αλλάξει μονομερώς το νομικό πλαίσιο, ώστε να είναι σύμφωνο με τις δικές τους απόψεις.

3. Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ C.B. ΔΕΝ αστυνομεύει τα 40 κανάλια, μεταξύ 26.965-27.405 ΜΗΖ. Μια τέτοια δραστηριότητα ΔΕΝ συμπεριλαμβάνετε ούτε στο καταστατικό του, ούτε στον ειδικό κανονισμό του συλλόγου.  Η διαφύλαξη των 40 καναλιών είναι ευθύνη του ΚΑΘΕ CB-er, όπως περιγράφετε στο άρθρο 6, παράγραφος 5…

4. Σε καμιά περίπτωση ο σύλλογος ΔΕΝ  ευθύνεται για την τυχών παραβατική   συμπεριφορά των μελών του. Μέλος του οποίου η δραστηριότητα αντιβαίνει στο περιεχόμενου του «Κανονισμού λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου  ζώνης συχνοτήτων πολιτών (CB).» και στο καταστατικό μας, έχει το ίδιο την απόλυτη ευθύνη των πράξεών του και ο σύλλογος ΔΕΝ του παρέχει δικηγορική – -νομική υποστήριξη.

5. Ο σύλλογος εκχωρεί στα μέλη του  διακριτικό κλήσεως, το οποίο εκφωνούν για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους  κατά την διάρκεια των επικοινωνιών μεταξύ τους ή με άλλους CB-ers μη μέλη μας, στα 40 κανάλια της περιοχής 26.965-27.405 ΜΗΖ.  Η χρήση του διακριτικού αυτού  σε μη νόμιμα κανάλια – συχνότητες, ΔΕΝ έχει την σύμφωνη γνώμη του συλλόγου μας και ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται.

6. Το περιεχόμενο των επικοινωνιών στην Citizens Band είναι σαφώς καθορισμένο από τον «Κανονισμό λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου  ζώνης συχνοτήτων πολιτών (CB).», στο άρθρο 6, παράγραφοι 11 – 16 όπου…

Ο σύλλογος ΔΕΝ υποστηρίζει τα μέλη του και δεν τους παρέχει δικηγορική  – νομική υποστήριξη, όταν το περιεχόμενο των εκπομπών τους, έρχεται σε  αντίθεση με τα αναφερόμενα στις παραγράφους αυτές.

7. Η επωνυμία του συλλόγου μας είναι: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ CITIZENS BAND δηλαδή 27 ΜΗΖ. ΔΕΝ έχουμε καμιά σχέση με τους χειριστές ραδιοτηλεφώνων PMR446, και ΔΕΝ προωθούμε τις επικοινωνίες σε αυτό το φάσμα συχνοτήτων. Τα μέλη του συλλόγου μας, όπως ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες, μπορούν να χρησιμοποιούν   ραδιοτηλέφωνα PMR446,  ως ένα ακόμη μέσον νόμιμης ασύρματης επικοινωνίας και μέχρι εδώ! Δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συνεργασία ή σύμπραξη με ομάδες ή συλλογικότητες, που ως κύριο αντικείμενο τους έχουν τις επικοινωνίες UHF στην περιοχή  των PMR446.

Αν σας ενδιαφέρουν οι ασύρματες επικοινωνίες στην Citizens Band 27 MHZ , ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. σας περιμένει να γίνεται μέλη του. Αν είστε άνθρωποι δραστήριοι, σας δίδεται η ευκαιρία να διοχετεύσετε την δραστηριότητα σας στην ομάδα εργασίας που σας ενδιαφέρει.  

ΜΑΖΙ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ καταφέραμε να ανατρέψουμε το παλαιό νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Citizens Band. ΜΑΖΙ μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα, όπως την επέκταση των 40 καναλιών που ήδη έχουμε σε 80 και όχι μόνο…ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε την Citizens Band ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας, για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε τακτική ή έκτακτη ανάγκη. Η Citizens Band είναι τόσο χρήσιμη και διασκεδαστική, όσο οι ίδιοι οι CB-ers θέλουν. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η Citizens Band σε σχέση με άλλους τρόπους επικοινωνίας, είναι ότι αποτελεί μια λευκή σελίδα, πάνω στην οποία οι ίδιοι οι CB-ers κάθε χώρας, σχεδιάζουν ή γράφουν πως θα την εκμεταλλευτούν.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.   σας ζητά να έρθετε μαζί μας, να γίνεται μέλη μας και ΜΑΖΙ να οργανώσουμε, σχεδιάσουμε, εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο την Ελληνική Citizens Band. Σας περιμένουμε…

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Η συγκλονιστική εμφάνιση και παρουσία του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. στον χώρο των ερασιτεχνικών επικοινωνιών, σε άλλους δημιούργησε μια ευχάριστη και ελπιδοφόρα αναστάτωση και άλλοι, ένιωσαν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Ελπίζω αυτό το εκτενές άρθρο να βοήθησε και τους μεν και τους δε, να αντιληφθούν ότι ο σύλλογος μας, είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ταγμένο να προωθήσει τις επικοινωνίες στην Citizens Band των 27 ΜΗΖ, προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών. Δεν στρεφόμαστε εναντίων κανενός, δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν, δεν διεκδικούμε τίποτε άλλο, εκτός από το δικαίωμα της Ελεύθερης ασύρματης επικοινωνίας στον χώρο της Citizens Band των 27 ΜΗΖ.

Ο σύλλογος μας δεν έχει υπερεξουσίες, αλλά λειτουργεί στα σαφή πλαίσια που του επιτρέπει το καταστατικό του και ο «Κανονισμός λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου  ζώνης συχνοτήτων πολιτών (CB)». Σε αντίθεση με τα διάφορα CB GROUP. CB CLUB, CB DX CLUB/GROUP κλπ.  ο σύλλογος έχει νομική ευθύνη για τις πράξεις του και  ελέγχετε για αυτές. Αυτά τα Group, δεν έχουν καμιά νομική οντότητα και η παρουσία τους περιορίζεται σε κάποιο ταχυδρομικό κουτί αλληλογραφίας P.Ο.BOX  και ίσως μια ιστοσελίδα, blogspot, facebook κλπ. Δεν λογοδοτούν σε κανένα, δεν ελέγχονται από κανένα με αποτέλεσμα η δράσης τους να μην περιορίζεται από νομικά.

Πολλές φορές οι δράσεις τους εκτίνεται στην ενθάρρυνση  ή και προώθηση επικοινωνιών σε συχνότητες πολύ κοντά στην νόμιμη περιοχή των 26.960-27.410 ΜΗΖ, με ισχύς και εξοπλισμό που έρχεται σε αντίθεση με τις επιταγές της ισχύουσας νομοθεσίας. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να συγχέεται η δράση του συλλόγου μας, με την δράση αυτών των ομάδων. Ο. ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. δρα σύμφωνα με τις επιταγές του  καταστατικού του και του ισχύοντος «Κανονισμού λειτουργίας σταθμών ασυρμάτου  ζώνης συχνοτήτων πολιτών (CB)». Δεν υποστηρίζει καμιά παραβατική συμπεριφορά ή δράση, αντίθετα επιδιώκει με κάθε τρόπο την δραστηριοποίηση των μελών του, μέσα στα απολύτως νόμιμα πλαίσια.

Πάρα πολλά μέλη, αλλά και μη μέλη μας, απαιτούν την αλματώδη εξέλιξη των επικοινωνιών στην Citizens Band, την άμεση άρση κάποιων αστοχιών του νόμου, την δια θαύματος  υλοποίηση όλων των σκοπών και στόχων που έχει ο σύλλογος μας. Συνάδελφοι μέλη μας και μη, «ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ».

Κάθε σύλλογος για να υλοποιήσει το ή τα σχέδια του, πρέπει να έχει ενεργά μέλη, που θα επωμισθούν ένα κομμάτι με υπευθυνότητα, κέφι και δυναμισμό και θα το φέρουν εις πέρας.

Συνάδελφοι το να απαιτεί ο καθένας μας, από την καρέκλα του σταθμού του, πίνοντας τον καφέ του, είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να σηκωθεί και να αποκτήσει ενεργό ρόλο. Όλοι θέλουν κέντρο ραδιοτηλεφωνικής εξυπηρέτησης, αλλά κανένας δεν δηλώνει 1-2-3 ώρες για εθελοντική βάρδια. Όλοι θέλουν να υπάρχουν ομάδες αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, αλλά κανένας δεν κινητοποιείται να βοηθήσει το ΔΣ. Όλοι θέλουν να έχουν σταθμούς με την μέγιστη εμβέλεια, αλλά κανένας δεν δηλώνει συμμετοχή στις ομάδες τεχνικής βοήθειας του συλλόγου. Όλοι θέλουν να γίνονται συναντήσεις και συνεστιάσεις, αλλά κανείς δεν βοηθά την επιτροπή δημοσίων σχέσεων στην προετοιμασία αυτών των εκδηλώσεων. Όλοι θέλουν να έρθουν να περάσουν καλά και να φύγουν.

Ένας σύλλογος είναι τόσο επιτυχημένος και δραστήριος, όσο ενεργά και δραστήρια είναι τα μέλη του. Η απρόσωπη λογική του :

«Ο σύλλογος να βρει εντευκτήρια», «Ο σύλλογος να ετοιμάσει μια εκδρομή στο…», «Ο σύλλογος να φροντίσει να αλλάξει το νόμος σε ότι αφορά….», «Ο σύλλογος θα έπρεπε να φροντίσει να…», «Είναι ευθύνη του συλλόγου να…..». «Ο σύλλογος δεν φρόντισε να….». Συνάδελφοι ο σύλλογος δεν είναι τα πέντε μέλη του ΔΣ, αλλά ΟΛΟΙ μας. Σηκωθείτε από τις καρέκλες σας και ελάτε να στελεχώσετε τις επιτροπές δράσεις, υπεύθυνα και ουσιαστικά, διαφορετικά μην απαιτείται ή ζητάτε ή προτείνεται.

Αν δεν υπάρχει ενεργός συμμετοχή ΟΛΩΝ και ο καθένας μείνει στο σκεπτικό: « Εγώ μια χαρά είμαι. Έχω την βάση μου, το mobile, το φορητό μου. Μιλώ με τους φίλους μου και δεν κινδυνεύω πια να με κυνηγήσει η αστυνομία, το Υπουργείο ή η ΕΕΤΤ για τα C.B. μου, άσε τον σύλλογο να κουρεύεται, τι με νοιάζει εμένα…»., τότε συνάδελφοι game over. Ο σύλλογος δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει όλα όσα προβλέπονται από το καταστατικό του, εις βάρος των μελών του και όλων των Ελλήνων Πολιτών. Δεν θα μπορέσει να δείξει την πραγματική αξία και τις δυνατότητες της Citizens Band , πάλι εις βάρος των μελών του και όλων των Ελλήνων Πολιτών. Θα δικαιώσει όλους όσους επιθυμούν οι Citizens Band να αδρανοποιηθεί για μια ακόμη φορά.

Συνάδελφοι η δύναμη της Citizens Band, βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι μια περιοχή συχνοτήτων, η χρήση της οποίας μπορεί να σχεδιαστή ή να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών CB-ers. Για να γίνει χρήσιμη – χρηστική η Citizens Band και να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών CB-ers, απαιτείται δουλειά, που είναι αδύνατον να γίνει από τα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όσοι αγαπάτε ή και χρησιμοποιείτε τις επικοινωνίες στην Citizens Band και δεν είστε μέλη μας, ελάτε να εγγραφείτε στον σύλλογο, να πυκνώσουμε, να δυναμώσουμε την φωνή του συλλόγου, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε από το Υπουργείο. Όσοι είστε μέλη του συλλόγου μας, σηκωθείτε από τις πολυθρόνες σας και στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, πλαισιώστε τις ομάδες εργασίας του συλλόγου. Κανένας δεν περισσεύει, πάντοτε κάποιος θα έχει μια ιδέα, μια γνώση ή δεξιότητα που μας είναι πολύτιμή.

Πολλά 73!

de 18 SV 100

Μάκης Μανωλάτος

Επίτιμος Πρόεδρος του

Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών

Ραδιοτηλεφώνων C.B.

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »