Διευκρινήσεις για τις κεραίες βάσεως των C.B

TopAC488

Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ.

Σήμερα το πρωί έλαβα ένα τηλεφώνημα από ένα εκλεκτό φίλο Ραδιοερασιτέχνη, ο οποίος μου ζήτησε να εξηγήσω στα μέλη της Ελληνικής Ραδιοερασιτεχνικής Κοινότητας τι ακριβώς έχει προτείνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. στο Υπουργείο Μεταφορών.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. ζητεί από το Υπουργείο Μεταφορών η τοποθέτηση των κεραιών C.B. να γίνεται ως εξής:

  1. Επιτρέπετε η εγκατάσταση σταθερών σταθμών CB από όλους τους CB-ers – φυσικά πρόσωπα και τους συλλόγους C.B. υπό τις εξής προϋποθέσεις:

sxediotopothetisikerascb

Α. Ο χειριστής του σταθμού θα είναι εφοδιασμένος με την προβλεπόμενη άδεια C.B.

Β. Ο σταθμός C.B. θα είναι σύμφωνος με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές, αποκλειομένων των ιδιοκατασκευών C.B.

Γ. Η τοποθέτηση της κεραίας και της γείωσης της εξωτερικά του κτηρίου, θα γίνει με τρόπο ασφαλή και τεχνικά ενδεδειγμένο, από Ηλεκτρονικό ή Ηλεκτρολόγο τεχνικό, ο οποίος θα δίνει και σχετική βεβαίωση. Το μέγιστο ύψος του κεραιοσυστήματος δεν θα υπερβαίνει τα 6 μέτρα (3m ιστός και 3m κεραία), από το σημείο της εγκατάστασής της. Η αναλογία ύψους ιστού προς την κεραία μπορεί να είναι διαφορετική, αρκεί να παραμένει ο περιορισμός των 6m.

Δ. Η εγκατάσταση του σταθμού C.B. θα γίνεται από Ηλεκτρονικό ή Ηλεκτρολόγο τεχνικό, ο οποίος θα φροντίζει για την σωστή εγκατάσταση και γείωση του ραδιοσταθμού C.|B. Και την τοποθέτηση απαραίτητα χαμηλοπερατού φίλτρου βραχέων κυμάτων – H.F Low Pass filter.

Οι δικαιούμενοι εγκατάστασης σταθερών σταθμών CB, χρησιμοποιούν ισοτροπικές κεραίες με κέρδος έως 2.15dBi ή 0 dBd . Απαγορεύεται η εγκατάσταση κατευθυντικών κεραιών από τους C.B-ers εκτός αν υπάρχει αιτιολογημένη έκθεση. Οι σύλλογοι CB μπορούν, να εγκαταστήσουν πανκατευθυντική ή κατευθυντική κεραία. Οι κατασκευές κεραιών CB απαγορεύεται να τοποθετούνται κοντά σε εναέρια δίκτυα κοινής ωφέλειας μέσης ή υψηλής τάσης τροφοδοσίας.

Εκ μέρους του ΠΑ.ΧΥ.ΣΕ.ΡΑ. C.B.

O Πρόεδρος

Μάκης Μανωλάτος AC488

73 de C.B. AC488

Για απορίες και διευκρινίσεις ελάτε σε επικοινωνία μαζί μου

Επίσης ελέγξτε

VHF POSEIDON EVENT 2021 (R.A.C.L.)

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες, Το VHF POSEIDON EVENT θα πραγματοποιηθεί και φέτος 2021 το τρίτο Σαββατοκύριακο του …

Translate »