Ένωση Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων

Κόντρα στην μιζέρια των καιρών και της υποβάθμισης της υπηρεσίας Ραδιοερασιτέχνη εξαιτίας της εκθετικής εξέλιξης της τεχνολογίας και ορισμένων πεπαλαιωμένων αντιλήψεων , μια ενεργή ομάδα συναδέλφων Ραδιοερασιτεχνών της Ελληνικής Περιφέρειας, αποφάσισε να κινητοποιηθεί και να πραγματοποιήσει κάτι διαφορετικό, που θα μας επιτρέψει να πάμε παρακάτω.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη ορισμένοι φορείς και πρόσωπα που δεν αντιλαμβάνονται την σύγχρονη εποχή και χαρακτηρίζονται από έλλειψη ομαδικότητας, συνεργασίας, κοινών στόχων και ισότητας μεταξύ των Ραδιοερασιτεχνικών φορέων.

Με πείσμα, επιμονή και πολύ κόπο ορισμένων ‘ρομαντικών’ συναδέλφων Ραδιοερασιτεχνών που αντιστέκονται σε όσα αρνητικά συμβαίνουν, έβαλαν πλάτη και κατάφεραν να υλοποιήσουν κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Κάτι καινούριο που φαινόταν να απουσιάζει από τα Ελληνικά Ραδιοερασιτεχνικά δεδομένα, κάτι που θα έδειχνε την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων για να περισώσουμε ότι μας απέμεινε.

Μια Συλλογική οντότητα που θα εστιάσει σε ορισμένα σοβαρά θέματα και θα προτείνει την σωστή αντιμετώπιση τους.

Ένα απο τα βασικότερα προβλήματα, είναι και αυτό που είναι γνωστό σε όλους και έχει να κάνει με τα υπεράριθμα και μεμονωμένα Ραδιοερασιτεχνικά συστήματα αναμεταδοτών και επαναληπτών ανά την Ελληνική επικράτεια.
Μεμονωμένοι επαναλήπτες και αναμεταδότες που υπολειτουργούν χωρίς καμία συντήρηση ή επισκευή, που απλώς καταλαμβάνουν συχνότητες και ορισμένοι εξ αυτών, δεν συμμορφώνονται στα σύγχρονα διεθνή πλάνα συχνοτήτων.

Κάπως έτσι λοιπόν, πριν από περίπου 6-7 χρόνια ξεκίνησε και η ιδέα δημιουργίας του πρώτου ψηφιακού Ραδιοερασιτεχνικού δικτύου, που σκοπό είχε την ισότιμη συμμετοχή όσων Ραδιοερασιτεχνικών φορέων επιθυμούν να αποτελέσουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

Σήμερα αυτή η γενικότερη ιδέα, παίρνει ‘σάρκα και οστά’, αφού καταφέραμε εν μέσω πανδημίας, να ιδρύσουμε έναν Ραδιοερασιτεχνικό φορέα που θα σταθεί πυλώνας σε αυτή την πορεία και θα αποτελέσει έναν φάρο ενότητας για όλα τα συλλογικά όργανα της υπηρεσίας Ραδιοερασιτέχνη.

Η εμπειρία μας στο χώρο των Ραδιοερασιτεχνικών δικτύων, μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση και πιστεύουμε ακράδαντα, ότι θα αποτελέσει ξεκάθαρη λύση στα συγκεκριμένα προβλήματα.

Το νέο συλλογικό όργανο, ακούει στο όνομα ‘Ένωση Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων’.

Θέλαμε να είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται απλώς για έναν ακόμη σύλλογο που έχει τους ίδιους σκοπούς με αυτούς που γνωρίζουμε ήδη, αλλά θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε Ραδιοερασιτεχνικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός Διασυλλογικού ψηφιακού δικτύου που ονομάστηκε DMR+, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είμαστε υπερήφανοι για την συμμετοχή τόσων πολλών Ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων και ενεργών ομάδων, ανά την Ελληνική επικράτεια.

Με αυτή την μεγάλη ιδέα θα προχωρήσουμε και θα δώσουμε στο χόμπι την ευκαιρία που του αξίζει, σαν μια γροθιά που θα αποτελείται από όλους εμάς και την ομαδική μας προσπάθεια.

Η ‘Ένωση Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων’ είναι εδώ για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά παλαιότερων αντιλήψεων, κάτι που μας κρατούσε στάσιμους όλους.
Μέσα από την ενότητα όλων μας, θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να πάμε παρακάτω και θα το κάνουμε ΣΗΜΕΡΑ!!!

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας έχουν στηρίξει μέχρι τώρα και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα μας www.eradik.org μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, ώστε να μας γνωρίσετε καλύτερα.

Ήδη φροντίσαμε για την αδειοδότηση όσων ψηφιακών DMR κόμβων έκλεισαν πρόσφατα και υποσχόμαστε την άμεση επαναλειτουργία τους!

Είμαστε στην διάθεση όσων επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικότερα για το έργο μας.

Με τιμή
Για την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ

SV1EDZ

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Συλλόγου: Website | Facebook | Youtube | Instagram

Επίσης ελέγξτε

Λειτουργία και κατασκευή ενδεικτών για RF και SWR

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας! Κάθε ραδιοερασιτέχνης και κάθε CB-er, στο μυαλό του 24 …

Translate »