Εγκέλαδος Ιονίου 2022 (άσκηση)

Είναι όλα έτοιμα για την πρώτη διασυλλογική άσκηση “Εγκέλαδος Ιονίου 2022”.

Για πρώτη φορά οι ραδιοερασιτέχνες και οι χειριστές ραδιοτηλεφώνων (CB) συνεργάζονται κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σκοπός της είναι η αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών μετά από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.

Το σενάριο της άσκησης είναι το εξής:
Στο νησί της Κεφαλλονιάς συμβαίνει ένας καταστροφικός σεισμός, ο οποίος βγάζει εκτός τους συμβατικούς τρόπους επικοινωνίας (όπως εξάλλου έχει γίνει και στο παρελθόν). Σε αυτό το σημείο ενεργοποιούνται οι ραδιοερασιτέχνες και οι χειριστές ραδιοτηλεφώνων (CB) του νησιού, με σκοπό να καλύψουν το κενό επικοινωνίας με ίδια μέσα. Ξεκινούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους αλλά και με τους τοπικούς φορείς, για τις πιθανές ζημιές που έχουν προκύψει από τον σεισμό αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν. Στη συνέχεια διαβιβάζουν αυτές τις πληροφορίες στον σταθμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με πολλαπλούς τρόπους.

Οι ραδιοερασιτέχνες εκπροσωπούνται από την “Ένωση Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων” (Ε.ΡΑ.ΔΙΚ) και το διασυλλογικό δίκτυο, και οι χειριστές ραδιοτηλεφώνου από τον “Πανελλήνιο Σύλλογο Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων CB” (Πα.Συ.Χε.Ρα.)

Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στις 10:00 και θα διαρκέσει μέχρι 13:00 της ίδιας μέρας.

Οι τρόποι που μπορείτε να παρακολουθήσετε την άσκηση είναι οι ακόλουθοι:

1. Μέσα από τους επαναλήπτες του διασυλλογικού δικτύου DMR Plus, για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

2. Μέσα από το κανάλι των ραδιοπυλών του Πα.Συ.Χε.Ρα στο Zello με όνομα “pasixera”

3. Επίσης θα υπάρξει και live streaming στο YouTube. Το link του streaming θα κοινοποιηθεί μία ώρα πριν την άσκηση (09:00) σε αυτό το άρθρο αλλά και στα social media των συλλόγων που παίρνουν μέρος.

 

Επίσης ελέγξτε

Λειτουργία και κατασκευή ενδεικτών για RF και SWR

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας! Κάθε ραδιοερασιτέχνης και κάθε CB-er, στο μυαλό του 24 …

Translate »