VHF Poseidon Event 2020

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι!

Άλλο ένα VHF POSEIDON EVENT, αυτό του 2020, έφτασε με επιτυχία στο τέλος του. Ήδη παρουσιάζει αυξημένη συμμετοχή, αλλά και σταθερούς φίλους, που φαίνεται ότι ήταν πιο προετοιμασμένοι από πέρυσι.

Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, Αφού η οργάνωση έγινε μήνες πριν, στέλνοντας e-mail στους συλλόγους, όπως και πέρυσι, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες του 2019.

Ελπίζουμε στην αύξηση των συμμετοχών στο μέλλον, αφού πλέον καθιερώθηκε η διεξαγωγή του κάθε χρόνο και συγκεκριμένα κάθε τρίτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου από τις 15:00 τοπική ώρα του Σαββάτου έως τις 15:00 της Κυριακής.

Επίσης, Βοηθάει και η ώρα έναρξης και λήξης του event, ώστε να μην χάνονται ώρες διαγωνισμού, αφού υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται το Σάββατο, αλλά δίνεται και χρόνος μαζέματος και ξεκούρασης την Κυριακή.

Φέτος , προσθέσαμε την επιλογή της μπάντας UHF, προσφέροντας την δυνατότητα σε παρέες φίλων, ή σε μεμονωμένα άτομα, που βρεθήκαν σε κοινό χώρο να μπορούν να εκπέμπουν ταυτόχρονα στις μπάντες VHF και UHF χωρίς μεταξύ τους παρεμβολές.

Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι συνάδελφοι εκδώσαν ειδικό διακριτικό για το συγκεκριμένο EVENT! Αυτό δείχνει, ότι το POSEIDON EVENT καθιερώνεται δυναμικά. Προσδοκούμε και άλλα special calls στο μέλλον!!

Ελπίζουμε το VHF POSEIDON EVENT να λειτουργήσει ως ένα εφαλτήριο για μια πρώτη επαφή των νέων Ρ/Ε σε επίσημα contests, εφόσον θα έχουν “πάρει τον αέρα” από ένα χαλαρό event.

Τώρα, σε απάντηση κάποιων συναδέλφων που ζητούν να προστεθούν SSB, GRID SQUARE και διαφορετική βαθμολογία, τους ενημερώνουμε ότι προς το παρών αυτά δεν είναι στα σχέδια μας, χωρίς όμως να αποκλείονται για το μέλλον. Το ζητούμενο είναι ένα ανάλαφρο «δρώμενο» που θα μας διασκεδάσει χωρίς άγχος και ιδιαίτερες διαδικασίες αναζήτησης. Το logbook το έχουμε κρατήσει σε ένα απλό excel που οι περισσότεροι μπορούμε να διαχειριστούμε με ευκολία, χωρίς να χρειαζόμαστε σεμινάρια για την συμπλήρωση του (hihi).

Όσο για την διαμόρφωση των FM την επιλέξαμε για την δυνατότητα που παρέχει στον καθένα, ακόμα και με ένα απλό φορητό, να συμμετάσχει και να περάσει ευχάριστα ένα εικοσιτετράωρο.

Θα θέλαμε, επίσης, να πούμε στους αγαπητούς συναδέλφους που έλαβαν μέρος
στο «VHF POSEIDON EVENT 2020», ότι
όσες επαφές και να έχετε κάνει, η αποστολή του ημερολογίου είναι χρήσιμη στη βαθμολογία των συμμετεχόντων που ήρθαν σε επαφή μαζί σας, μιας και οι επαφές περνάνε από έλεγχο πριν μετρήσουν σε αυτήν.

Είναι κρίμα να μην επιβεβαιώνονται επαφές και να μειώνεται η βαθμολογία του εκάστοτε συναδέλφου, γιατί «βαρέθηκα», «ντρέπομαι να στείλω μια επαφή μόνο» ή «δεν ξέρω πώς να στείλω ένα e-mail», εξάλλου οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμμετέχοντες, αλλά και σε όσους, λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν ήταν κοντά μας.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων …… σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές και πολλά DX …… 73!!!

Η ΟΜΑΔΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ

Υ.Γ. Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πρόταση ή απορία έχετε στο email: vhfposeidon@hotmail.com

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »