Ενημέρωση Πα.Συ.Χε.Ρα C.B 01/01/2017

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων Citizens Band, Χρόνια Πολλά για τις Άγιες αυτές ημέρες και Καλή  και Ευτυχισμένη Χρονιά σε όλους σας και σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή ερώτημα που έγινε σχετικά με την πορεία του νόμου, σας ενημερώνω ότι η κατάσταση έχει ως εξής:

Ο νόμος είναι έτοιμος εδώ και αρκετούς μήνες, από την άνοιξη του 2016. Από την πλευρά των  υπηρεσιακών παραγόντων έχει υπογραφεί και όλες οι λεπτομέρειες έχουν τακτοποιηθεί με τον καλύτερο, για τις επικρατούσες στην Ελλάδα συνθήκες, τρόπο. Ο νόμος είναι εναρμονισμένος σε μεγάλο ποσοστό με τα Ευρωπαϊκά κρατούντα και στην ουσία πρόκειται για μια βελτιωμένη «έκδοση», ενός ήδη ισχύοντος νόμου σε κάποια μεγάλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Το νέο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία των C.B. στην χώρα μας  δεν έχει υπογραφεί από τον Υπουργό, επειδή απαιτείται να απαλλαγούν οι χειριστές ραδιοτηλεφώνων C.B. από την υποχρέωση της καταβολής ενός παράβολου, το οποίο κυμαίνεται από 17,5 έως 88 Ευρώ ανάλογα με την κατηγορία της άδειας C.B. που εκδίδουν σήμερα με τον ισχύοντα νόμο.

Δεν έχει νόημα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, αφού δεν περνά από το χέρι μας για να γίνει κάτι. Εγώ πηγαίνω στο Υπουργείο δύο φορές την εβδομάδα και παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις. Θεωρητικά αυτήν τη στιγμή ο φάκελος βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού για να δώσει λύση και να υπογράψει το νέο νομικό πλαίσιο.

Λόγω των ημερών δεν έχω καμιά ενημέρωση, και προβλέπω να πηγαίνω εκεί κάποια στιγμή μετά τα Φώτα. Η καλή, αλλά απίθανη περίπτωση, είναι ο νόμος να υπογραφεί  με κάποιο μαγικό τρόπο αυτές τις ημέρες.

Σε περίπτωση που δεν δοθεί σύντομα λύση από τον νέο Υπουργό Επικοινωνιών Κο Παππά, θα κινητοποιηθούμε δυναμικά μέσα και έξω από την Ελλάδα, όπως είχαμε κινηθεί για να αναρτηθεί στο διαδίκτυο  ο νόμος σε δημόσια  διαβούλευση και το πετύχαμε.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων Citizens Band, θεωρεί ότι οι Έλληνες θα πρέπει να λύνουν τα προβλήματα τους μόνοι τους και να μην εκθέτουν την Χώρα μας διεθνώς. Την προηγούμενη φορά, ζητήσαμε την βοήθεια της European Citizens Band Federation και άλλων Ευρωπαϊκών «παραγόντων», μόνο όταν ήταν πλέον φανερό, ότι το νομικό πλαίσιο για «διαφόρους» λόγους είχε τελματώσει.

Επειδή είμαστε πολίτες με «ρεαλιστική αντίληψη» των πραγμάτων, αφήσαμε τεράστιες χρονικές περιόδους σε όλους τους εμπλεκομένους με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, για να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις, αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. Μετά το τέλος των Αγίων αυτών ημερών, αν δεν έχουμε το νέο νομικό καθεστώς υπογεγραμμένο, θα κινηθούμε ανάλογα, συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας της European Citizens Band Federation και άλλων Ευρωπαϊκών «παραγόντων», για μια ακόμη φορά.

Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα ο νέος Υπουργός Κος Παππάς θα δώσει λύση στο πρόβλημα της μη καταβολής του παράβολου,  που η χώρα μας το έχει υπογράψει σαν συμβατική της υποχρέωση ήδη από το 2014 και το νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των C.B. θα είναι γεγονός τις πρώτες εβδομάδες του 2017.

Καλή χρονιά, πολλά 73

Μάκης Μανωλάτος

AC488 (ακόμη με το παλαιό χαρακτηριστικό)

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων Citizens Band.

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »