Επιστολή: Ραδιοερασιτέχνες Νόμος

TopAC488

PASYXERACB

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B.

 

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

 

ΘΕΜΑ: ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως ίσως γνωρίζετε ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. αγωνίζεται να αλλάξει το απαρχαιωμένο ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. με ένα σύγχρονο, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη να καλύψει τις ασύρματες τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες.

Η Citizens Band σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μια νόμιμη διέξοδος επικοινωνίας για όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν το προφίλ του ραδιοερασιτέχνη, αλλά αγαπούν και έχουν ανάγκη την ασύρματη επικοινωνία.

Στην χώρα μας αυτό σημαίνει ότι αν ο κάθε πολίτης μπορεί να έχει νόμιμα ένα ραδιοτηλέφωνο C.B. φορητό, βάσεως ή mobile θα περιοριστεί η και θα εξαλειφθεί πρακτικά η «πειρατεία» στις ραδιοερασιτεχνικές και όχι μόνο συχνότητες, θα περιοριστεί η «σπατάλη» ραδιοερασιτεχνικών χαρακτηριστικών από χομπίστες οι οποίοι δεν είναι ενεργοί ραδιοερασιτέχνες και τέλος θα λειτουργήσει σαν προθάλαμος για την είσοδο στην ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, όλων όσων έχουν το προφίλ του ραδιοερασιτέχνη και την ικανότητα να περάσουν με επιτυχία τις εξετάσεις.

Σε λίγο θα αναρτηθεί στο «διαύγεια» η «βάση» του νομικού πλαισίου, με σκοπό γύρω από αυτήν να δημιουργηθεί ένας καλόπιστος διάλογος που όλοι ελπίζουμε να καταλήξει στην πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας ραδιοτηλεφώνων βάσεως, φορητών και κινητών.

Από εσάς αγαπητοί Ραδιοερασιτέχνες, ζητάμε την στήριξή σας στη διαβούλευση, ώστε το 2015 να είναι η χρονιά όπου θα νομιμοποιηθεί πλήρως η χρήση των C.B. στην Ελλάδα.

Αν συμφωνείτε με τις θέσεις μας, στηρίξτε τες και υπογράψτε με το ραδιοερασιτεχνικό χαρακτηριστικό σας. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι οι ραδιοερασιτέχνες ΔΕΝ είναι αντίπαλοι, αλλά συνοδοιπόροι στα ερτζιανά.

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες ή χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

Αν οι θέσεις σας είναι αντίθετες με τις δικές μας, σας παρακαλώ να τις εκθέσετε χωρίς ενδοιασμούς, για να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης ώστε αν έχετε δίκιο, να αποφύγουμε έγκαιρα κάποιο λάθος.

Αν μέχρι σήμερα αγνοείτε τελείως την ύπαρξή μας, γνωρίστε μας…..

  1. http://cb27gr.blogspot.gr/
  2. http://rfnews.gr
  3. https://www.facebook.com/groups/cb27gr/

xerixeri

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών

Ραδιοτηλεφώνων C.B.

ac488.

Αθήνα 3/11/2015

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »