Πεδιόμετρο Γενικής Χρήσεως

TopSV1NK

Το πεδιόμετρο είναι μια συσκευή, η οποία μετρά την ένταση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που αναπτύσσει κάθε κεραία γύρω της. Το συγκεκριμένο πεδιόμετρο είναι γενικής χρήσεως, και εργάζεται πολύ καλά τόσο στα HF, όσο και στα VHF. Το σήμα λαμβάνει η πτυσσόμενη κεραία και ανορθώνετε από τις διόδους D1 – D2. Η τάση που προκύπτει, εμφανίζεται στα άκρα του ποτενσιομέτρου των 10ΚΩ. Στην συνέχεια, οδηγείται στην είσοδο του τελεστικού ενισχυτή 741, (ακροδέκτης Νο=3), για ενίσχυση.

pediometro001Κατεβάστε το Σχέδιο

741dia

Η ενισχυμένη τάση, εμφανίζεται στην έξοδο του τελεστικού ενισχυτή, (ακροδέκτης Νο= 6), από εκεί, ένα μέρος της οδηγείται στην δεύτερη είσοδο του τελεστικού ενισχυτή, (ακροδέκτης Νο= 2) δημιουργώντας ένα βρόγχο ανάδρασης, και ένα άλλο μέρος, οδηγεί το μικροαμπερόμετρο, που μας δείχνει την ένταση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του κεραιοσυστήματος που μετράμε.

Επειδή δεν υπάρχει ενισχυτής υψηλής συχνότητας, η ένδειξη που διαβάζουμε στο όργανο είναι ευθέως ανάλογη της έντασης του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργεί η κεραία μας γύρω της. Έτσι έχουμε την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία στον συντονισμό του κεραιοσυστήματος μας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Πολλά 73 de SV1NK /AC88 Μάκης

Φωτογραφίες από την υλοποίηση του σχεδίου, από τον φίλο Γιάννη SV1PIZ

PediometroGenikisXrisis (1) PediometroGenikisXrisis (2) PediometroGenikisXrisis (3) PediometroGenikisXrisis (4)

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »