2ος Μαραθώνιος Χαμηλής Ισχύος

Το διαδικτυακό περιοδικό «SV-QRP»®, με την υποστήριξη του «Aegean DX group»© και του Athens QRP net προκηρύσσουν τον δεύτερο Μαραθώνιο χαμηλής ισχύος.
Ο σκοπός του QRP Μαραθώνιου είναι να δοθεί κίνητρο ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον γιά ραδιοερασιτεχνικές τηλεπικοινωνίες με χαμηλή ισχύ (QRP).
Δεν πρόκειται για ένα κλασικό ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό, αλλά για ένα «παιχνίδι στατιστικής» πού δίνει το κίνητρο σε όσους θα συμμετάσχουν, να έχουν καθημερινή παρουσία στις μπάντες με QRP ισχύ.
Το κίνητρο όμως δεν είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαφές με χαμηλή ισχύ, αλλά να πραγματοποιείται μία επαφή κάθε μέρα, με την δυνατόν χαμηλότερη ισχύ και στην δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση.
Ημερομηνία και ώρα έναρξης του QRP Μαραθώνιου είναι η 19η Οκτωβρίου (00.00 UTC) έως τις 30 Νοεμβρίου (23.59 UTC).
Η διάρκεια του QRP Μαραθώνιου είναι 42 Ημέρες, όπως 42 χιλιόμετρα είναι και ο Μαραθώνιος δρόμος.

Η καταχώρηση των επαφών από φέτος γίνεται ηλεκτρονικά στην ιδική on line εφαρμογή πού θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Aegean DX group καί στην τοποθεσία SV-QRP, QRP MARATHON.
Με την καταχώρηση της κάθε επαφής θα έχετε την δυνατότητα άμεσα να δείτε και την τρέχουσα γενική κατάταξή σας στον διαγωνισμό, όπως και την κατάταξη των άλλων συμμετεχόντων.

Τα βραβεία του Μαραθωνίου θα είναι :
Γιά τον πρώτο σταθμό: Επίχρυσο τηλεγραφικό Κλειδί.
Γιά τον δεύτερο σταθμό: Επάργυρο.
Γιά τον τρίτο σταθμό: Ορειχάλκινο.
Εάν στούς τρείς πρώτους δεν υπάρχει Ελληνικός σταθμός ο με τήν μεγαλύτερη βαθμολογία Ελληνικός σταθμός θα λάβει ένα ορειχάλκινο τηλεγραφικό κλειδί.

Όλοι οι συνάδελφοι στην Ελλάδα ή ανά τον κόσμο, που ασχολούνται με το QRP είναι ευπρόσδεκτοι.
Περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες αλλά και οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής του QRP Marathon, στο http://www.aegeandxgroup.gr/page.html

Συντονιστής της όλης εργασίας: Η ομάδα του Aegean DX group/SV-QRP

de Aegean DX group 73

Επίσης ελέγξτε

Λειτουργία και κατασκευή ενδεικτών για RF και SWR

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας! Κάθε ραδιοερασιτέχνης και κάθε CB-er, στο μυαλό του 24 …

Translate »