Το πρώτο “Sunday Parties” είναι αφιερωμένο στο FT8

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι το πρώτο “Sunday Parties” είναι αφιερωμένο στο FT8.

Ιστορία:
Το mode FT8 δημιουργήθηκε από τους συναδέλφους Steve Franke (K9AN) & Joe Taylor (K1JT). Το ακρωνύμιο “FT” είναι τα αρχικά των ονομάτων τους, και ο αριθμός 8 είναι το Frequency shift keying format του mode.

Steve Franke (K9AN)
joe Taylor (K1JT)

Το FT8 ανακοινώθηκε στις 29 Ιουνίου 2017 και προστέθηκε ως ένα καινούργιο mode στην γνωστή εφαρμογή WSJT-X. Είναι βασισμένο στην διαμόρφωση 8-FSK και σχεδιασμένο για multi-hop. Καθιστά την επικοινωνία εφικτή ακόμα και αν το σήμα είναι αδύναμο και εξασθενημένο. Έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα ότι με αυτό το mode ακόμα και σε σύντομα ανοίγματα, αλλά και μέσω μεγάλου θορύβου μπορούμε να πραγματοποιήσουμε QSO. Για όλους τους παραπάνω λόγους το συγκεκριμένο mode είναι αρκετά ανθεκτικό, με αποτέλεσμα να καθιστά εφικτή την επικοινωνία και σε επίπεδα -25db.

Γρήγορα αγαπήθηκε από την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, καθότι παρείχε τη δυνατότητα για ένα ολοκληρωμένο QSO μέσα σε ένα λεπτό, σε σχέση με το JT65 & JT9 που ήθελαν ως και τον τετραπλάσιο χρόνο.

Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο mode μπορεί να κατεβάσει το FT8 Operating Guide. Επίσης όποιος γνωρίζει Αγγλικά και έχει την όρεξη, θα το εκτιμούσαμε εάν το μετέφραζε ώστε να το ανεβάσουμε στη βιβλιοθήκη και μέσω αυτής να το μοιραστούμε όλοι μας.

Το “Sunday Parties” για το FT8 θα πραγματοποιηθεί: (Πραγματοποιήθηκε)
* Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020
* 8:00 έως 22:00 ώρα Ελλάδος

Στις συχνότητες:
*VHF 144.174 USB
*UHF 433.800 USB

Θα παρακαλέσουμε η ισχύς που θα φτάνει στην κεραία να μην ξεπερνάει τα 5 watt.

Όλα τα QSO θα επιβεβαιωθούν μέσω LoTW και QSL Card, και προαιρετικά μέσω QRZ.Com και eQSL (και ότι άλλο έχει ο καθένας).

Για το τέλος, καλό είναι να ξαναεπισκεφτείτε το συγκεκριμένο άρθρο, διότι αν αλλάξει κάτι ή προστεθεί κάποια διευκρίνιση θα ανακοινωθεί ακριβώς κάτω από εδώ.

Καλές επικοινωνίας.
73 de SV1RVP

Επίσης ελέγξτε

Λειτουργία και κατασκευή ενδεικτών για RF και SWR

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι γεια σας! Κάθε ραδιοερασιτέχνης και κάθε CB-er, στο μυαλό του 24 …

Translate »