Τα Νέα του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B (Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015)

TopAC488

Αγαπητοί φίλοι της Citizens Band γεια σας.

Οι διακοπές τελείωσαν, καιρός να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας! Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών επεξεργαζόταν το νέο νομοθετικό πλαίσιο, εκτός από το διάστημα μεταξύ 15 έως 28 Αυγούστου όπου η «Ελλάς», κατεβάζει ρολά.

Έχουμε περάσει από το προ-σχέδιο στο σχέδιο νόμου, το οποίο έχει σταλεί σε υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση και λόγο με τις επικοινωνίες όπως:

  1. Την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
  2. Τον Ελληνικό Στρατό!!!!!!!
  3. Το Λιμενικό!!!!
  4. Την Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων Τηλεπικοινωνιών.
  5. Και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που «δεν μας αφορούν»!!!

Η καθυστέρηση στη διαδικασία οφείλεται τόσο σε αυτούς τους «παράγοντες», όσο και στο γεγονός ότι έχουμε πάλι εκλογές. Παρόλα αυτά όλοι πιστεύουν ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε την ανάρτηση του νέου νόμου για διαβούλευση.

Το χρονικό διάστημα της ανάρτησης δεν θα είναι μεγάλο, επειδή σαν νομικό πλαίσιο αφορά μια ελαχιστότατη μερίδα πολιτών, όμως για εμάς που αγαπούμε το C.B., είναι η μεγάλη στιγμή.

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

Μην αδιαφορήσετε, όσο πιο πολλοί λάβουν μέρος, τόσο πιο καλά για εμάς. Ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν συμπαθούν τη Citizens Band, και θα χαίρονταν αφάνταστα το όλο εγχείρημα να αποτύχει.

Αν αυτοί πάρουν μέρος και δώσουν αρνητικές εισηγήσεις ενώ εμείς αδιαφορούμε, είναι προφανές ότι το Υπουργείο θα έχει κάθε λόγο να υιοθετήσει τις δικές τους απόψεις και όχι τις δικές μας.

Συνάδελφοι πρέπει να λάβετε μέρος στην διαβούλευση ΟΛΟΙ, υποστηρίζοντας τις απόψεις του συλλόγου μας. Θα είναι η επιτομή της ανικανότητας να έχουμε κάνει τόσα έξοδα, να έχουμε επενδύσει χιλιάδες ώρες σε συναντήσεις στο Μεταφορών, συσκέψεις με νομικούς και τηλέφωνα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία C.B. για ενημέρωση και οδηγίες και στο τέλος, την τελευταία στιγμή να τα χάσουμε όλα λόγω αδιαφορίας.

Με επόμενο e-mail θα σας στείλω τις θέσεις μας, αναφορικά με την όλη διαδικασία. Απλά μην αδιαφορήσετε.

Τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B. σαν Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις συχνότητες PMR, για επικοινωνίες UHF με FM διαμόρφωση. Υπάρχουν «σοβαροί» πομποδέκτες PMR που δίνουν αξιοπρεπείς επικοινωνίες ικανές να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες μας, σαν εναλλακτική μπάντα του C.B.

Σαν κανάλι επικοινωνίας των μελών του συλλόγου επελέγη το <4> στην συχνότητα 446.04375 ΜΗΖ με υπότονο 114.8 ΗΖ. Ως διακριτικό κλήσης θα χρησιμοποιήσετε το Α.Μ. που αναφέρεται στην ταυτότητά σας. πχ με Α.Μ. 09 το διακριτικό θα είναι: Alpha Mike 9, οπότε μια κλήση θα είναι: Alpha Mike 5 ο Alpha Mike 9 καλεί.

Στο επόμενο και μεθεπόμενο τεύχος του περιοδικού ραδιοτηλεπικοινωνίες θα υπάρχει ένα «τεράστιο» άρθρο για τα PMR, που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες επικοινωνίες.

Ο συνάδελφος Αλέξανδρος Τσουράπας μηχανικός πληροφορικής, ανάρτησε το περιοδικό του συλλόγου μας. Ένα περιοδικό ποικίλης «ερασιτεχνικής» ύλης. Οι σελίδες του είναι στην διάθεση ΟΛΩΝ σας για να φιλοξενήσουν τα άρθρα, απόψεις, κατασκευές και οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να ενδιαφέρει έναν «χομπίστα».

Δεν υπάρχει περιορισμός αριθμός σελίδων, ούτε καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των κειμένων, επομένως οποτεδήποτε τελειώνετε ένα κείμενο, το στέλνετε για ανάρτηση.

Το περιοδικό μας βρίσκεται στην σελίδα:RFNewsT3

Ετοιμάζουμε την φθινοπωρινή συνάντηση στο TEASE, και σύντομα οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο χώρο μας. Και για αυτό γίνονται κινήσεις, αλλά το καλοκαίρι δεν κινείται τίποτε!

Θα σας παρακαλούσα, αν υπάρχει η δυνατότητα, να καλύψετε το υπόλοιπο της συνδρομής σας το δυνατόν συντομότερα, ώστε να υπάρχουν οι «πόροι» για να τυπώσουμε τα αυτοκόλλητα για αυτοκίνητα και μηχανές, να πληρώσουμε την νέα συνδρομή στην European Citizens Band Federation, την τροποποίηση του καταστατικού που θα συμπεριλάβει και τους χειριστές PMR. τα ετήσια ενοίκια του «χώρου» μας, κλπ.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τις «ερασιτεχνικές» επικοινωνίες σαν ΡΑΔΙΟΑΚΡΟΑΤΕΣ – SWL, να μου το δηλώσουν ώστε να φροντίσουμε για την έκδοση των ραδιοακροατικών χαρακτηριστικών τους και την παραλαβή της ανάλογης βεβαίωσης.

Με το διακριτικό αυτό μπορούν να στείλουν κάρτες QSL προς τους ραδιοερασιτέχνες ή C.B-ers που «λαμβάνουν» με τον δέκτη τους και να αποκτήσουν κάρτες QSL μέσω QSL Buro, eQSL, Direct κλπ. και να λάβουν μέρος σε Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς Contest. Δηλαδή κάνουν ότι και οι ραδιοερασιτέχνες, εκτός από το να εκπέμπουν.

Σας εύχομαι καλό και δημιουργικό χειμώνα, να έχετε υγεία, να χαίρεστε τις οικογένειες σας, και σύντομα θα επικοινωνήσουμε.

73 de C.B. AC488

Για απορίες και διευκρινίσεις ελάτε σε επικοινωνία μαζί μου

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »