Επιστολή: Μέλη Έμποροι Νόμος

TopAC488

PASYXERACB

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B.

 

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ C.B.

 

ΘΕΜΑ: ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Αξιότιμοι φίλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εμπορίας ειδών C.B,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων CB-ers. Με μεγάλη προσπάθεια πείσαμε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την αναγκαιότητα της αλλαγής του πεπαλαιωμένου ισχύοντος νομικού πλαισίου των C.B. με ένα σύγχρονο που θα καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα πολίτη.

Εισηγηθήκαμε:

  1. Να αδειοδοτούνται τα φυσικά πρόσωπα σαν χειριστές ραδιοτηλεφώνων C.B. όπως συμβαίνει με τους ραδιοερασιτέχνες.
  2. Να μην αδειοδοτούνται οι συσκευές C.B. όπως συμβαίνει τώρα, κατά το πρότυπο των ειδικών ραδιοδικτύων, έτσι ώστε ο C.B-er να μπορεί να χρησιμοποιεί όσα ραδιοτηλέφωνα C.B. χρειάζεται, όπως συμβαίνει με τους ραδιοερασιτέχνες, αλλά και με όλους τους C.B-ers σε όλο τον κόσμο.
  3. Με μια και μοναδική άδεια ο CB-er θα μπορεί να λειτουργήσει ραδιοτηλέφωνο βάσεως από το σπίτι ή το εξοχικό του, από το αυτοκίνητο, ή φορητό.
  4. Το κόστος της άδειας να είναι 20 Ευρώ, ή το ίδιο με το κόστος της ραδιοερασιτεχνικής, και η διάρκεια της 10ετης.
  5. Η άδεια του ραδιοτηλεφώνου C.B. να δίνει στον χειριστή το δικαίωμα να λειτουργεί All Mode CB, δηλαδή C.B. που λειτουργούν με διαμόρφωση AM/FM/SSB.
  6. Η ισχύς των συσκευών να είναι η διεθνώς τυποποιημένη σε: 4 Watt FM/ 5 Watt AM/ και 12 Watt SSB.
  7. Οι κεραίες βάσεως των C.B-ers να υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς με τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες. Το είδος και η απολαβή τους να είναι στην ελεύθερη επιλογή του C.B-er, έτσι ώστε να καλύψει τις τηλεπικοινωνιακές του ανάγκες, ανεξάρτητα από την δυσμενή επίδραση του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής που δραστηριοποιείται.
  8. Να δοθεί στους C.B-ers των οποίων έχουν λήξει οι άδειες C.B. προθεσμία 18 μηνών, ώστε να ανανεώσουν τις άδειες τους, χωρίς να υπάρχουν νομικές συνέπειες, οποιουδήποτε είδους.

Το τελικό κείμενο του νέου νομικού πλαισίου που θα αποτελέσει την βάση της διαβούλευσης θα αναρτηθεί σε λίγο στην διαύγεια. Ο συλλογός μας θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις σας θα πρέπει να υποστηρίξουν τις προτάσεις του συλλόγου μας, και ιδίως όσο αφορά την νόμιμη χρήση ραδιοτηλεφώνων C.B. βάσεως, και ρδιοτηλεφώνων all mode.

Είναι προς το συμφέρων όλων οι Έλληνες C.B-ers, να αποκτήσουν την δυνατότητα της απόλυτα νόμιμης λειτουργίας τους σταθμών βάσεως, φορητών και κινητών, ώστε να σταματήσει η πειρατεία, να επανέλθει η νομιμότητα και φυσικά να «ανοίξει» και η αγορά των συσκευών C.B , αφού πλέον κανένας δεν θα φοβάται να αγοράσει τους αντίστοιχους all mode πομποδέκτες και τον εξοπλισμό τους.

Σας καλούμε λοιπόν κατά την διάρκεια της διαβούλευσης να στηρίξετε τις προτάσεις μας ώστε από όλη αυτή την διαδικασία να βγούμε όλοι κερδισμένοι.

Μπορείτε να διαβάσετε τις αναρτήσεις μας στα:

  1. http://cb27gr.blogspot.gr/
  2. rfnews.gr
  3. https://www.facebook.com/groups/cb27gr/

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες ή χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

 

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών

Ραδιοτηλεφώνων C.B.

ac488.

Αθήνα 3/11/2015

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »