Γνωρίστε τις ραδιοφωνικές συχνότητες. | Μέρος 2/3

TopMakis

AEGEAN DX LISTENERS CLUB

Μέρος 2ο

7000 – 7300 ΚΗΖ.

untitled

QSL κάρτα από την εξωτική Samoa!

Είναι η ραδιοερασιτεχνική περιοχή των 40m, μια από τις πλέον αγαπημένες περιοχές συχνοτήτων στους ραδιοερασιτέχνες και ραδιολήπτες σε όλο τον κόσμο. Εδώ ακούγονται ραδιοερασιτεχνικοί σταθμοί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, τις πρωινές ώρες σε σχετικά μικρές και μεσαίες αποστάσεις από τον ραδιολήπτη, και σε μεγάλες αποστάσεις, σχεδόν από όλο τον πλανήτη, κατά την διάρκεια της νύχτας.

untitled

QSL κάρτα από την Αυστραλία στο Νότιο ημισφαίριο της γης!

Πρόκειται για περιοχή που έχει εκχωρηθεί μεν στους ραδιοεασιτέχνες αποκλειστικά, αλλά επειδή η ζώνη 7100 – 7300 ήταν πρώην Ραδιοφωνική μπάντα, πολλές φορές η διάδοση «φέρνει» ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι είτε δεν έχουν συμμορφωθεί με τις επιταγές της ITU, είτε επιστρέφουν μόνιμα ή περιστασιακά στο φάσμα 7000 – 7300 ΚΗΖ. Εδώ οι ραδιοερασιτέχνες εκπέμπουν σε φωνή με διαμόρφωση LSB, τα σήματα είναι σχεδόν πάντοτε δυνατά και ακούγονται ακόμη και με την ενσωματωμένη κεραία που διαθέτουν πολλά ραδιόφωνα.

untitled

QSL κάρτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες! Βόρειο ημισφαίριο!

untitled

Η μάλλον Θεοσκότεινη QSL κάρτα του BANDIDO RADIO στους 7295 ΚΗΖ

Εκτός από τους κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέσα στην μπάντα εκπέμπουν και μικροί ραδιοπειρατικοί σταθμοί, ωστόσο ο αριθμός τους είναι μικρός και η ισχύς τους γύρω στα 50 Watt, οπότε δύσκολα ακούγονται  «επάνω» από τα ισχυρά σήματα SSB και όχι μόνο, των ραδιοερασιτεχνών.

untitled

Η QSL κάρτα του Radio U-Boat 66 στους 7300 ΚΗΖ.

7300 – 8195 ΚΗΖ.

untitled

Η όχι ιδιαίτερα ευφάνταστη QSL κάρτα του MARCONI RADIO INTERNATIONAL στους 7690 ΚΗΖ.

Η ζώνη αυτή φιλοξενεί σταθμούς προτύπου συχνότητας, ώρας, τις επικοινωνίες διαφόρων σταθερών υπηρεσιών και αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα σήματα των οποίων είναι κυριολεκτικά τεράστια κατά την διάρκεια τις νύχτας.

untitled

Η QSL κάρτα του RADIO MISTERO στους 7327 ΚΗΖ

Ραδιοληπτικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή, αφού η λήψη πολλών ραδιοφωνικών σταθμών μπορεί να γίνει με την μικρή ενσωματωμένη κεραιούλα με την οποία είναι εφοδιασμένα όλα τα ραδιόφωνα. Εμπειρικά πάντως σας λέω ότι,  μια εξωτερική, στο μπαλκόνι κεραία μήκους 5m, είναι αρκετή για να λάβετε ενδιαφέροντες ραδιοφωνικούς σταθμούς, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και καλή ποιότητα ήχου.

untitled

Η QSL κάρτα του RADIO LATINO στους 7615 ΚΗΖ.

Η όποιας αισθητικής QSL κάρτα, του WRL PAPUA NEW GUINEA

Η επόμενη QSL κάρτα θα σας ενθουσιάσει και θα σας ξαφνιάσει, δείτε γιατί….

untitled

H  εμπρός πλευρά της QSL κάρτας του διαβόητου HAARP

untitled

H πίσω πλευρά της QSL κάρτας του διαβόητου HAARP.

Θα θέλατε μια στην συλλογή σας;;

8195 – 8815 ΚΗΖ.

untitled

Σύγχρονο συγκρότημα Marine HF.

Μια ακόμη περιοχή των βραχέων κυμάτων, αφιερωμένη στις επικοινωνίες Marine. Είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη «κίνηση» από πλευράς ναυτικών επικοινωνιών, οι οποίες διεξάγονται σε διαμόρφωση SSB –USB, ενώ παράλληλα στην περιοχή εκπέμπουν πάρα πολλοί σταθμοί σε FSK MODES. Για τον μέσο Ραδιολήπτη είναι μια περιοχή μέτριου ενδιαφέροντος, αφού δεν έχει σχεδόν τίποτε το διασκεδαστικό.

8815 to 9040 kHz

Και εδώ έχουμε μια ακόμη περιοχή συχνοτήτων αφιερωμένη στις αεροπορικές επικοινωνίες οι οποίες πραγματοποιούνται με διαμόρφωση SSB –USB, αλλά εκπέμπονται και δελτία καιρού. Ραδιοληπτικά δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον, και είναι μια μάλλον αδιάφορη περιοχή συχνοτήτων.

untitled

Πομποδέκτης Αεροπορικών συχνοτήτων βραχέων κυμάτων.

9040 to 9500 kHΖ

untitled

Η QSL κάρτα του Radio Canada International.

Πρόκειται για μια διαμοιραζόμενη περιοχή συχνοτήτων με πολλούς και διαφορετικούς χρήστες. Εδώ ακούγονται οι επικοινωνίες μεταξύ διαφόρων σταθερών σταθμών, κυρίως σε διαμορφώσεις FSK, αλλά θα ακούσετε και πολλούς ενδιαφέροντες Ραδιοφωνικούς σταθμούς με πολύ δυνατά σήματα, σχεδόν σαν την περιοχή των 41m. Ραδιοληπτικά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού ακούγονται ραδιοφωνικοί σταθμοί σχεδόν από όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι αμιγής ραδιοφωνική μπάντα.

untitled

Η χρήση μιας ή περισσοτέρων εξωτερικών κεραιών, είναι απαραίτητη μετά τους 9 ΜΗΖ.

Από τους 9 ΜΗΖ και επάνω βρισκόμαστε σε υψηλές συχνότητες, στην μέση σχεδόν των βραχέων κυμάτων, από εδώ και μετά για να έχετε κάποια αξιοπρεπή λήψη, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε μια κεραία εξωτερική, ώστε να μπορέσετε να ακούσετε αρκετά μακρινούς σταθμούς. Υπάρχουν διαφόρων ειδών κεραίες, εσείς επιλέξετε με βάση τις ανάγκες σας, την οικονομική σας δυνατότητα και τον χώρο που έχετε για να τοποθετήσετε την κεραία σας.

untitled

Κατακόρυφη κεραία Ραδιοληψίας για πανκατευθυντική λήψη με «μαστίγιο» 1.8m

untitled

Οριζόντια «ενεργός» κεραία που καλύπτει LW, MW, SW, για όσους έχουν χώρο.

untitled

Οριζόντια End Fed, καλύπτει από 1- 30 ΜΗΖ, θέλει χώρο στην ταράτσα, αλλά μπαίνει και στο μπαλκόνι σας.

untitled

Κεραία Loop για «οριακές» καταστάσεις, με διάμετρο 96 cm. Πιο μικρή, δεν γίνεται!

untitled

Πρόκειται για μια End Fed σχεδιασμένη να «ακούει» από…. 540 – 1750 ΚΗΖ και 1 – 30 ΜΗΖ.

Δείτε και κάποιους τρόπους τοποθέτησης των κεραιών από τους ραδιολήπτες…

untitled

Μερικοί πολύ δημοφιλείς τρόποι εγκατάστασης των κεραιών ραδιοληψίας. Προσέξετε την αντίσταση Bleeder και τον διακόπτη γείωσης της κεραίας.

9500 – 9900 kHz

untitled

Η δημοφιλής  ραδιοφωνική μπάντα των 31m βρίσκεται μεταξύ 9500 – 9900 ΚΗΖ. Είναι δημοφιλής, επειδή ακούγονται σταθμοί με ευκολία από όλο τον κόσμο, για μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας και σχεδόν όλο τον χρόνο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Η μπάντα «ανοίγει» για τα καλά από το απόγευμα και το άνοιγμα κρατά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της άλλης ημέρας.

9900 – 9995 ΚΗΖ.

untitled

Η QSL κάρτα του Radio India στους 9910 ΚΗΖ.

Είναι μια διαμοιραζόμενη περιοχή μεταξύ σταθερών σταθμών που εκπέμπουν με διαμορφώσεις FSK και με διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα σήματα των οποίων είναι αρκετά δυνατά κυρίως κατά την διάρκεια της ημέρας.

untitled

Η QSL κάρτα του PCJ Radio International στους 9955 ΚΗΖ.

9995 – 10005 ΚHΖ.

untitled

Η QSL κάρτα του WRMI στους 9995 ΚΗΖ.

Για τους ραδιολήπτες αυτή η περιοχή είναι παντελώς αδιάφορη, αφού ακούγονται μόνο σταθμοί που εκπέμπουν την ακριβή ώρα και συχνότητα και απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένους χρήστες.

untitled

Επιβεβαίωση με QSL κάρτα από το εθνικό παρατηρητήριο της Βραζιλίας!

10005 – 10100 ΚΗΖ.

Ακόμη μια περιοχή των βραχέων κυμάτων που έχει διατεθεί για αεροπορικές επικοινωνίες και ραδιοληπτικά δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον.

10100 – 10150 ΚΗΖ

untitled

QSL κάρτα από το εξωτικό νησί Miquelon!!! στα 30m.

Πρόκειται για την ραδιοερασιτεχνική μπάντα των 30m. Είναι αμιγώς ραδιοερασιτεχνική περιοχή συχνοτήτων, χρησιμοποιείται μόνο από Ραδιοερασιτέχνες και μόνο με ψηφιακές διαμορφώσεις ή CW. Εδώ δεν θα συναντήσατε επικοινωνίες φωνής. Ίσως ακούσετε στο τέλος της περιοχής Αυστραλούς Ραδιοερασιτέχνες σε φωνή, αλλά αυτό απαιτεί πολύ καλή διάδοση και εξωτερική κεραία που να «κοιτά» την Αυστραλία.

untitled

Κλήση σε  SSTV mode στα 30m, μετάδοση εικόνας στα βραχέα κύματα και λήψη ακόμη και με κοινό ραδιόφωνο.

untitled

Η σχέση συχνότητας / διαμόρφωσης στην περιοχή των 30m.

Στην παραπάνω  εικόνα μπορείτε να δείτε τα είδη των mode και τις συχνότητες εκπομπής τους στα 30m. Η λήψη των εκπομπών αυτών γίνεται με την τοποθέτηση του smartphone ή του Tablet σας κοντά στο μεγάφωνο του ραδιοφώνου και φυσικά «τρέχοντας» το ανάλογο πρόγραμμα σε Android.

untitled

Σε αυτό το φάσμα μπορείτε να ακούσετε τους Αυστραλούς Ραδιοερασιτέχνες.

untitled

«Τρέξτε» ένα πρόγραμμα λήψης SSTV στο Smartphone και ακουμπήστε το τηλέφωνο κοντά στο μεγάφωνο του ραδιοφώνου. Θα κάνετε λήψη εικόνων SSTV και καλή διασκέδαση!

10150 – 11175 ΚΗΖ.

Αυτή η περιοχή συχνοτήτων μοιράζεται μεταξύ σταθερών σταθμών διαφόρων υπηρεσιών, με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι μια περιοχή με αρκετή δραστηριότητα, καλά «περάσματα» και αρκετό ενδιαφέρον. Εδώ έχουμε καλή λήψη σημάτων και κατά τις πρωινές και κατά της βραδινές ώρες, με μια τάση οι καλύτερες λήψης να είναι τις πρωινές και απογευματινές ώρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα ακούσετε αρκετές εκπομπές ραδιοφωνικών σταθμών σε SSB!

11175 – 11400 KHZ.

untitled

Είναι μια ακόμη περιοχή συχνοτήτων αφιερωμένη σε αεροπορικές επικοινωνίες με διαμόρφωση SSB και κανένα ραδιοληπτικό ενδιαφέρον!

11400 – 11650

untitled

Συγκρότημα κεραιών βραχέων κυμάτων.

Και αυτή, όπως και τόσες άλλες περιοχές που έχουμε συναντήσει στα βραχέα κύματα, διαμοιράζεται μεταξύ των επικοινωνιών σε διαμορφώσεις PSK, σταθερών σταθμών και Ραδιοφωνικών που εκπέμπουν σε ΑΜ. Είναι μια ενδιαφέρουσα περιοχή συχνοτήτων, αφού εδώ «ακούγονται» σταθμοί από όλο τον κόσμο με καλά σήματα από τις πρωινές ώρες, έως και αρκετά αργά το βράδυ.

11650 – 11975 ΚΗΖ

untitled

Η QSL κάρτα του RADIO JAPAN στους 11950 ΚΗΖ.

Αισίως φτάσαμε στην ραδιοφωνική μπάντα των 25 μέτρων. Μια μπάντα όπου ακούγονται αποκλειστικά διεθνής ραδιοφωνικοί σταθμοί, με μεγάλη ισχύ και διεθνή προγράμματα.  Στην ραδιοφωνική αυτή μπάντα έχουμε την πολυτέλεια να ακούμε ραδιοφωνικούς σταθμούς σχεδόν όλη την ημέρα, χειμώνα καλοκαίρι Hi… Hi…

untitled

Η πανοραμική QSL κάρτα του Radio Free Asia στους 11745 KHZ.

untitled

Η QSL κάρτα της Voice of RUSSIA στους 11860 ΚΗΖ.

Στους σταθερούς σταθμούς που συνυπάρχουν ή διαμοιράζονται περιοχές συχνοτήτων με ραδιοφωνικούς σταθμούς, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι Ραδιοφάροι διαφόρων υπηρεσιών. Αν τους ακούσετε ζητήστε τους επιβεβαίωση σε μια κάρτα QSL ή ένα QSL Letter ή e-mail!!!. Όλοι ενδιαφέρονται για την εμβέλεια των σημάτων τους!

untitled

Η QSL κάρτα από την λήψη του Ραδιοφάρου της Anguilla στους 11775 ΚΗΖ.

untitled

Η μάλλον γοητευτική QSL κάρτα του MADASCAR WORLD VOICE στους 11945 ΚΗΖ.

untitled

Η μάλλον αδιάφορη αισθητικά QSL κάρτα του RADIO APARECIDA στους 11855 ΚΗΖ.  Βραζιλία.

11975 – 12330 ΚΗΖ.

Αυτή η περιοχή αποτελεί αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των σταθερών σταθμών διαφόρων υπηρεσιών και των ραδιοφωνικών σταθμών. Ο καθένας διεκδικεί την χρήση της για τον εαυτό του, και όχι άδικά, αφού τα χαρακτηριστικά της διάδοσης σε αυτή την περιοχή είναι εξαιρετικά. Τυπικά πάντως η περιοχή ανήκει στους σταθερούς σταθμούς, αλλά όταν «ανοίξει» ο RADIO MEGAWATT SE XENIHIAZO, άντε να βρεις το δίκιο σου. Ραδιοληπτικά έχει αρκετό ενδιαφέρον μια και η διάδοση «φέρνει» απρόσμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στο μεγάφωνο μας. Αξίζει να την ψάχνετε που και πού ιδίως κοντά στους 11975 – 12100 ΚΗΖ.

12330 – 13200 ΚΗΖ.

untitled

Οι κυματομορφές των ψηφιακών σημάτων.

Είναι μια ακόμη αμιγής ναυτική περιοχή, για επικοινωνίες σε SSB – USB και ψηφιακές διαμορφώσεις FSK. Ραδιοληπτικά δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον.

13200 – 13360 ΚΗΖ.

Δίπλα στους ναυτικούς και οι αεροπόροι! Δίπλα – δίπλα λοιπόν, αφού  αυτή η  περιοχή  συχνοτήτων έχει διατεθεί σε αεροπορικές επικοινωνίες SSB-USB. Οι επικοινωνίες αυτές ακούγονται από νωρίς το πρωί, έως αργά το απόγευμα. Ραδιοληπτικά και εδώ δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

13360 – 13600 ΚΗΖ.

untitled

H κυματομορφή ενός σήματος FSK.

Αυτή η περιοχή συχνοτήτων, είναι ότι και η μπάντα των 30m για τους ραδιοερασιτέχνες. Εδώ μπορείτε να ακούσετε σταθμούς διαφόρων σταθερών υπηρεσιών, μόνο σε διαμορφώσεις FSK και όχι φωνής.

untitled

Λήψη και εκτύπωση μηνύματος NAVTEX.

Η λήψη αυτών των σημάτων μπορεί να γίνει με ένα απλό ραδιόφωνο και ένα Smartphone, Tablet, Laptop ή Tower, αρκεί να είναι εφοδιασμένα με ένα μικρόφωνο είτε ενσωματωμένο, είτε εξωτερικά. Η διαδικασία είναι απλή:

«Τρέξτε» ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα από τα δεκάδες που κυκλοφoρούν στο διαδίκτυο δωρεάν. Ανοίξετε το ραδιόφωνό σας και πλησιάστε το μικρόφωνο στο μεγάφωνο. Συντονιστείτε στον σταθμού που θέλετε μα λάβετε και στην οθόνη θα δείτε να παρουσιάζεται το μήνυμα, ο χάρτης, η εικόνα κλπ που στέλνει ο σταθερός σταθμός. Δεν χρειάζεται καμιά ειδική γνώση ή παρέμβαση στο ραδιόφωνο, τόσο απλά. Στο εξωτερικό που η ραδιοληψία είναι πολύ διαδεδομένη, η λήψη ψηφιακών σταθμών από τους μαθητές, τους προσκόπους και άλλους χομπίστες είναι συνηθισμένο από τις πολύ μικρές ηλικίες.

13600 – 13800 ΚΗΖ.

untitled

Η QSL κάρτα του PCJ RADIO INTERNATIONAL στους 13655 ΚΗΖ.

Εδώ βρίσκεται  η ραδιοφωνική περιοχή των 22m. Μια περιοχή που τα χαρακτηριστικά της είναι ίδια με την ραδιοερασιτεχνική περιοχή των 20m. Πρόκειται για μια καθαρά ραδιοφωνική περιοχή, προορισμένη μόνο για διεθνείς εκπομπές, από ραδιοφωνικούς σταθμούς που χρησιμοποιούν κατά κανόνα κατευθυνόμενες κεραίες, με σκοπό να ακούγονται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Σε γενικές γραμμές εδώ έχουμε διάδοση από νωρίς το πρωί, έως αργά το βράδυ, και ελάχιστες διαλείψεις καθ΄όλη την διάρκεια των εκπομπών.

untitled

Η συμπαθητική; QSL κάρτα του RADIO CANADA INTERNATIONAL στους 13730 ΚΗΖ.

13800 – 14000 ΚΗΖ.

untitled

H QSL κάρτα του RADIO TAIWAN INTERNATIONAL στους 13840 KHZ.

Η συχνότητες αυτές διαμοιράζονται μεταξύ σταθερών σταθμών που εκπέμπουν σε FSK και SSB – USB, και κάποιων «διεθνών» Ραδιοπειρατών φωνής. Ραδιοληπτικά έχει κάποιο ίσως ενδιαφέρων, αλλά αυτό εξαρτάται έντονα από τα ενδιαφέροντα του ραδιολήπτη.

14000 – 14350 ΚΗΖ.

untitled

Εδώ βρισκόμαστε στην Ραδιοερασιτεχνική μπάντα των 20m. Ίσως η σπουδαιότερη μπάντα των ραδιοερασιτεχνών, αφού έχει αρκετά μεγάλο εύρος ζώνης, και φιλοξενεί σταθμούς με όλες τις διαμορφώσεις: CW, RTTY, PSK, SSTV, SSB-USB κλπ.

untitled

Η διάδοση εδώ είναι πολύ καλή, με έντονη προτίμηση στις πρωινές και απογευματινές ώρες, όπου ακούγονται Ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο και σε όλα τα Mode. Για την λήψη των εκπομπών φωνής απλά επιλέγετε την διαμόρφωση SSB-USB, ενώ αν σας ενδιαφέρουν οι ψηφιακές διαμορφώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα:  Smartphone, Tablet, Laptop ή Tower που έχετε στην διάθεσή σας. Δωρεάν λογισμικό  μπορείτε να κατεβάσετε από το Play Store του Android  Smartphone, Tablet ή Laptop σας. Αν είστε οπαδός του Linux ψάξτε στο ή στα Repository που υποστηρίζουν την διανομή που χρησιμοποιείται ή αν είστε οπαδός των Windows, κατεβάστε το MMSSTV από την διεύθυνση: http://hamsoft.ca/pages/mmsstv.php

untitled

MMSSTV ίσως το καλύτερο δωρεάν λογισμικό για SSTV για την λήψη σημάτων SSTV και το MULTIPSK για όλα τα άλλα ψηφιακά mode και SSTV, αλλά το MMSSTV είναι καλύτερο στην λήψη SSTV, από την διεύθυνση: http://f6cte.free.fr/index_anglais.htm

untitled

MULTIPSK ένα λογισμικό «Ελβετικός σουγιάς» κυριολεκτικά!

untitled

QSL κάρτα για την επικοινωνία του SV3GLI με τον VK5PAS στην Αυστραλία!

untitled

H QSL κάρτα του ΧΤ2ΤΤ από την μακρινή BURKINA FASO.

untitled

Λήψη SSTV με ραδιόφωνο SANGEAN ATS 806A, Laptop DELL d-610 στους 14.230 ΜΗΖ SSS-USB.

untitled

Λήψη εικόνας SSTV από τηλέφωνο Smartphone ακουμπισμένο στο μεγάφωνο ενός ραδιοφώνου.

untitled

Απόσπασμα επικοινωνίας ραδιοερασιτεχνών σε RTTY.

Εδώ είναι η κατάλληλη στιγμή για να σας εξηγήσω – διευκρινήσω τα εξής:

untitled

Με το ραδιόφωνό σας μπορείτε άφοβα να ακούτε οποιοδήποτε σήμα ταξιδεύει στα Ερτζιανά. Την ευθύνη των εκπεμπομένων προγραμμάτων ή σημάτων την έχει η πλευρά των πομπών και όχι η πλευρά των ραδιοακροατών. Επομένως αν ακούτε μουσική από ένα μη αδειοδοτημένο σταθμό δεν κινδυνεύετε να καταδικαστείτε εσείς, αλλά ο χειριστής ή ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού. Στην Ελλάδα την ραδιοακρόαση στα βραχέα κύματα, την απαγόρευσαν μόνο οι Γερμανοί κατακτητές στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σφραγίζοντας τα ραδιόφωνα που είχαν αυτή την δυνατότητα και επιβάλλοντας ακόμη και την θανατική ποινή στους ραδιοακροατές βραχέων κυμάτων. Ακόμη και η χούντα των Συνταγματαρχών δεν τόλμησε να απαγορεύσει την ραδιοακρόαση των βραχέων κυμάτων, απλά χρησιμοποιούσε πομπούς που έκαναν «παρεμβολές» σε συγκεκριμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι είχαν εχθρική στάση απέναντι στο καθεστώς. Μην ξεχνάτε ότι  επί  δικτατορίας ανδρώθηκε η ραδιοληψία στην Ελλάδα χάρη στο περιοδικό Τεχνική Εκλογή, και τα άρθρα του Ν. Δενδρινού ενός από τους παλαιότερους Ραδιολήπτες της Ελλάδας.

untitled

Όσο αφορά την λήψη των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών. Είναι εντελώς λανθασμένη η αντίληψη ότι τις ραδιοερασιτεχνικές επικοινωνίες μπορούν να τις ακούμε μόνο οι ραδιοερασιτέχνες γιατί είναι απόρρητες. Πρόκειται για φαντασιώσεις ανθρώπων που είτε πραγματικά δεν ξέρουν, είτε έχουν λόγους να διασπείρουν μύθους. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία ή  δισταγμό ρωτήστε ΕΓΓΡΑΦΟΣ τις αρμόδιες Ελληνικές Κρατικές Αρχές και θα πάρετε μια ΕΠΙΣΗΜΗ και πέρα από κάθε αμφισβήτηση απάντηση. Αίτηση και ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ μην το ξεχάσετε ποτέ. Αφήστε τους «παντογνώστες», τους «τρομολάγνους»  και όλους όσους νομίζουν ότι είναι γνώστες ή παράγοντες στον χώρο των Ερτζιανών. Η Ελλάδα είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα και οι πολίτες της έχουν ίσα και ίδια δικαιώματα με τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

Η ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ: www.eett.gr/

Η ιστοσελίδα του ΥΜΕ: www.yme.gr/

Επομένως χαρείτε το ραδιόφωνό σας, απολαύστε την μουσική και τις ραδιοφωνικές εκπομπές, ειδικά τις διεθνείς που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Γνωρίστε και μελετήστε την κουλτούρα και τον πολιτισμό των άλλων λαών που κατοικούν στην γη, και συγκρίνεται τους λαούς αυτούς με εμάς.

untitled

Σύγχρονος Ραδιοερασιτεχνικός Σταθμός.

Παρακολουθήστε τις εκπομπές των ραδιοερασιτεχνών και μπείτε στο πνεύμα των ανθρώπων που έχουν σαν χόμπι τους την έρευνα και την ανάπτυξη των επικοινωνιών. Δείτε των τρόπο που επικοινωνούν, αλλά και πως ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα διάφορα Contest. Που ξέρετε, ίσως να έχετε το προφίλ του ραδιοερασιτέχνη και δεν το ξέρετε.

untitled

CB Radio Shack.

Ακούστε τους CB-ers και δείτε τις διαφορές που έχουν με τους ραδιοερασιτέχνες, οι εκπομπές τους είναι λιγότερο τεχνικού και περισσότερο «καθημερινού» περιεχομένου. Ίσως να σας ελκύσουν οι επικοινωνίες τους και γίνεται και εσείς ένας CB-er.

untitled

Μουσικό Studio Ραδιοφωνικού Σταθμού Βραχέων Κυμάτων

Το ραδιόφωνο είναι συνώνυμο με την διασκέδαση και την ενημέρωση, ανοίξετε το ραδιόφωνό σας και διασκεδάστε με ότι σας φέρνουν τα Ερτζιανά και ενημερωθείτε με την αμεσότητα των ειδήσεων που μόνο το ραδιόφωνο προσφέρει.

untitled

QSL Κάρτα Ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

untitled

QSL κάρτα σταθμού της Citizens Band.

Ακούστε τους σταθμούς των ερτζιανών και ζητήστε κάρτες επιβεβαίωσης QSL – Card, δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποια ιδιότητα, ή να είστε μέλος κάποιου Club. Υπογράψτε με το Ονοματεπώνυμό σας, είναι υπεραρκετό για να λάβετε την QSL ή το QSL Letter ή QSL e-mail!

untitled

QSL κάρτα σταθμού Βραχέων Κυμάτων.

Συνεχίζεται….

Πολλά 73 de Μάκης Μανωλάτος

Ένας από το τους Ραδιολήπτες του

AEGEAN DX LISTENERS CLUB

Επίσης ελέγξτε

Αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων για το αναλογικό και ψηφιακό APRS

Πριν ξεκινήσετε να εκπέμπετε APRS (Automatic Packet Reporting System) θα πρέπει να έχετε κατά νου …

Translate »